Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ότι δέχεται ο Βάλνερ

Μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις που απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό το ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικά τον ελληνικό αθλητισμό είναι η υπόθεση Βάλνερ, η οποία δεν φαίνεται να κλείνει εύκολα. Ακόμη και αν στην αθλητική δικαιοσύνη (CAS) πάει να κλείσει, τόσο οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στην τακτική δικαιοσύνη όσο και διάφορες άλλες πτυχές αυτής της υπόθεσης δύσκολα θα την κάνουν να ξεχαστεί και να κλείσει ο φάκελός της.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ρόμαν Βάλνερ εκμυστηρεύθηκε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι δέχεται απειλές ακόμη και για τη ζωή του και ότι έχει αρχίσει να φοβάται. Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος στην ουσία ήταν η αιτία για να υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική ο Απόλλων Καλαμαριάς και λόγω του λάθους της χρησιμοποίησής του να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, έχει βρεθεί, όπως ο ίδιος πιστεύει, στο στόχαστρο κάποιων που θέλουν -όπως λεει ο ίδιος- να του κάνουν κακό, χωρίς ακόμη να γνωρίζει, ή αν γνωρίζει να μην αποκαλύπτει, ποιοι είναι και γιατί τον απειλούν και αν όλα αυτά έχουν σχέση με το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) και την υπόθεση που εκκρεμούσε σε αυτό και η οποία επρόκειτο να δικαστεί στις 29 και 30 Ιουλίου, δηλαδή, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Αποσύρθηκε από το CAS η Καλαμαριά

Για την εκδίκαση της υπόθεσης αυτής χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο, διότι όπως φαίνεται και όλα δείχνουν δεν πρόκειται να εκδικαστεί. Αυτό γιατί η Καλαμαριά, όπως ανακοίνωσε η νέα της ηγεσία, δεν πρόκειται να στηρίξει την προσφυγή που είχε υποβληθεί στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) από την προηγούμενη διοίκηση, κάτι που σημαίνει ότι κλείνει και τυπικά η υπόθεση που ουσιαστικά είχε κλείσει τον περασμένο Απρίλιο με την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων από το CAS, με τα οποία τότε ο Απόλλωνας είχε ζητήσει τη μη επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα μέχρι να εκδικαστεί η κύρια υπόθεση, η οποία είχε προσδιοριστεί για τις 29 και 30 Ιουλίου. Μετά, όμως, την ανακοίνωση της απόσυρσης της Καλαμαριάς ως διαδίκου, η υπόθεση πρόκειται να ματαιωθεί και να κλείσει εδώ ο φάκελός της.
Υπενθυμίζεται πως ο Απόλλωνας Καλαμαριάς ήταν η τρίτη ομάδα με την οποία αγωνίστηκε πέρσι ο Αυστριακός Ρομάν Βάλνερ. Αυτό έγινε στο παιχνίδι των «Πόντιων» με τον Ολυμπιακό, στο οποίο η Καλαμαριά είχε κερδίσει με 1-0. Ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένταση, η οποία αρχικά έγινε εν μέρει δεκτή από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας που έκρινε μεν αντικανονική τη συμμετοχή του παίκτη, αλλά διέταξε την επανάληψη του αγώνα. Στη συνέχεια, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν έφεση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία την έκανε δεκτή και κατακύρωσε τον αγώνα στον Ολυμπιακό με 3-0, ενώ από τον Απόλλωνα αφαίρεσε και ένα βαθμό, κάτι που σημαίνει ότι από την Καλαμαριά αφαιρέθηκαν στην ουσία τέσσερις βαθμοί, αφού έχασε και τους τρεις που είχε κερδίσει στο γήπεδο. Στη συνέχεια η Καλαμαριά προσέφυγε στο CAS, αρχικά με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία ζητούσε να μην επικυρωθεί η βαθμολογία μέχρι την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης. Τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν, απόφαση που θεωρήθηκε και ήταν πρόκριμα για την κύρια υπόθεση, η οποία πρόκειται να ματαιωθεί. Η υπόθεση Βάλνερ θα συνεχισθεί στα πολιτικά δικαστήρια, όπου έχει προσφύγει ο παίκτης και με αγωγές που κατέθεσε έχει στραφεί εναντίον των ΕΠΟ, Ολυμπιακού και Καλαμαριάς.


Σχολιάστε εδώ