Αντεπίθεση ΝΔ εν όψει των εκλογών στις ομοσπονδίες

Το ερχόμενο φθινόπωρο πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές στο σύνολο των αθλητικών ομοσπονδιών, όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος, σύμφωνα με τον οποίο όλες οι αρχαιρεσίες γίνονται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου οι νέες διοικήσεις να έχουν μπροστά τους ολυμπιακή θητεία. Εν όψει αυτών των εκλογών λοιπόν, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού δείχνει καθαρά πως ετοιμάζεται να βοηθήσει διοικήσεις προσκείμενες σε αυτή να εκλεγούν για να έχει τον πλήρη έλεγχο, όπως ακριβώς έκαναν και όλες οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας.
Έτσι, μετά τον αδελφό του νομάρχη Θεσσαλονίκης Διονύση Ψωμιάδη, ο οποίος κατεβαίνει για να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ και τον οποίο στηρίζει η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στηρίξει δική της διοίκηση και στην ομοσπονδία βόλει (ΕΟΠΠΕ). Απέναντι στον επί σειρά ετών πρόεδρο Θανάση Μπελιγράτη, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό Στέλιο Προσαλίκα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Σε αυτές τις δύο ομοσπονδίες πρέπει να προστεθεί και η ιδιαίτερη περίπτωση της άρσης βαρών, η οποία μετά το σκάνδαλο με τα κρούσματα ντόπινγκ, άλλαξε διοίκηση και προσωρινά μέχρι τις εκλογές του ερχόμενου φθινοπώρου πρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Δεπούντης, άνθρωπος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, στο γραφείο του οποίου εργάζεται η σύζυγος του κ. Δεπούντη.


Σχολιάστε εδώ