Έλληνας δήμαρχος κάνει έξωση στην ελληνίδα δασκάλα που τόλμησε…

Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που είχε μπει στο… μάτι των μουσουλμάνων της Θράκης επειδή δεν ήθελε να δεχθεί ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στην περιοχή, έχει μπει όπως φαίνεται και στο… μάτι ενός έλληνα δημάρχου, του Ευάγγελου Πουλιλιού που ηγείται του Δήμου Ορφέα, ο οποίος έστειλε πριν από λίγες μέρες προς την αδάμαστη δασκάλα τελεσίγραφο για να εκκενώσει το σπίτι του δασκάλου όπου διαμένει, γιατί έχει δήθεν… πολεοδομικές παραβάσεις!
Το γεγονός καταγγέλλει το Κέντρο Πομακικών Ερευνών που σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων:
«Το τελεσίγραφο αυτό ρίχνει λάδι στη φωτιά και δυναμιτίζει την ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή, τη στιγμή μάλιστα που τα όποια προβλήματα είχαν ανακύψει στο Μεγάλο Δέρειο από τη δράση του τουρκικού εθνικισμού είχαν κοπάσει. Ο δήμαρχος, με τη λογική της βεντέτας και από μια ανεξήγητη εμπάθεια προς το πρόσωπο της δασκάλας-υπόδειγμα κ. Χαράς Νικοπούλου, ανοίγει με δική του ευθύνη και πρωτοβουλία έναν νέο κύκλο αντιπαραθέσεων που μόνο ζημιά θα φέρει στον τόπο.
Οι μόνοι που θα ωφεληθούν είναι οι πράκτορες του τουρκικού εθνικισμού στην περιοχή, οι οποίοι επιχαίρουν και χειροκροτούν την ενέργεια αυτή του δημάρχου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν το κάνει κατόπιν πιέσεων ή στα πλαίσια μιας άθλιας συναλλαγής με τον τουρκικό εθνικισμό.
Άραγε εξόφθαλμες πολεοδομικές παραβάσεις και καταπατήσεις δεν υπάρχουν στον Δήμο του κ. Πουλιλιού; Πώς η ευαισθησία του για τον νόμο εξαντλήθηκε σε έναν τοίχο στην οικία της κ. Χαράς Νικοπούλου; Όμως στο θέμα των αυθαιρεσιών στον Δήμο Ορφέα θα επανέλθουμε σύντομα.
Καλούμε τον δήμαρχο, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει την προσβλητική επιστολή, η οποία θίγει όχι μόνο το πρόσωπο της δασκάλας-υπόδειγμα κ. Χαράς Νικοπούλου, αλλά και όλους τους άξιους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες στα Πομακοχώρια για να διδάξουν τα ελληνικά γράμματα στα Πομακόπουλα.
Καλούμε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, όπως και τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτριο Σταμάτη, να παρέμβουν προκειμένου να διαφυλάξουν το ήρεμο κλίμα στην περιοχή».
Ο εκπρόσωπος του Κέντρου Πομακικών Ερευνών Κεμάλ Σμίνογλου που υπογράφει την ανακοίνωση, θέτει -ορθά- μια σειρά ζητημάτων τα οποία θα πρέπει να ερευνήσει άμεσα η κυβέρνηση. Όπως π.χ. το… ξαφνικό ενδιαφέρον του δημάρχου Ορφέα για το… αυθαίρετο της δασκάλας. Το «ενδιαφέρον» αυτό από πού πηγάζει; Από προσωπική εμπάθεια ή από άθλια συναλλαγή με τους τούρκους εθνικιστές; Είναι δυνατόν σε μια δασκάλα-υπόδειγμα που διώκεται επειδή υπερασπίζεται τα ελληνικά ιδεώδη να βρίσκεται απέναντί της ένας έλληνας δήμαρχος; Μήπως τελικά ο δήμαρχος αυτός επιδιώκει νέο κύκλο εντάσεων στην περιοχή και, αν ναι, για ποιους λόγους;
Επειδή τα ερωτήματα είναι πολλά και κρίσιμα, πιστεύουμε ότι τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος όσο και ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Δημ. Σταμάτης θα πρέπει να πάρουν θέση και να ενεργήσουν άμεσα. Κάτι τέτοιες ενέργειες είναι… βούτυρο στο ψωμί των εθνικιστικών κύκλων του εξ Ανατολάς γείτονά μας. Γι’ αυτό πρέπει να σταματήσουν εν τη γενέσει τους, όσο είναι καιρός…


Σχολιάστε εδώ