Το χωριό η πέτρα του σκανδάλου

Το Μεσογειακό Χωριό, που πρόκειται να κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) κατά τα πρότυπα του Ολυμπιακού Χωριού, αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου στην προετοιμασία των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, η οποία κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς.
Στις σκέψεις και τις προθέσεις για αλλαγή στη χωροθέτηση του Μεσογειακού Χωριού αναφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, ο οποίος απείλησε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα αν παρουσιασθεί υπέρβαση του προϋπολογισμού έστω και για ένα ευρώ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σούρλας αναφερόταν στο Μεσογειακό Χωριό και στις σκέψεις που υπάρχουν για αλλαγή της χωροθέτησής του, η οποία συνεπάγεται αγορά εκτάσεων και κέρδη για κάποιους που περιμένουν και αυτούς τους αγώνες για να πλουτίσουν. Ο Γιώργος Σούρλας που γνωρίζει όλη την υπόθεση και αυτό που πάει να γίνει απέστειλε αυστηρή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση και άνθρωποι που είναι κοντά στον αντιπρόεδρο της Βουλής λένε πως είναι αποφασισμένος να στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα, αν συνεχιστεί αυτό που έχει ξεκινήσει.

Κόντρες Λιάπη – Ιωαννίδη

Η προετοιμασία των Μεσογειακών Αγώνων πάντως κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, σε σημείο που να εξετάζεται σοβαρά η αλλαγή στη χωροθέτηση ορισμένων έργων, διότι δεν θα προλάβουν να είναι έτοιμα. Κάτι η υπολειτουργία του υπουργείου Πολιτισμού λόγω του σκανδάλου Ζαχόπουλου, κάτι οι πολύ κακές σχέσεις του υπουργού Μιχάλη Λιάπη με τον υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη, τα πράγματα έχουν μείνει απελπιστικά πίσω όσον αφορά στην προετοιμασία των αγώνων.
Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι αυτό που συνέβη την περασμένη Πέμπτη στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, όταν ο Μιχάλης Λιάπης είπε ότι το κωπηλατοδρόμιο θα γίνει κανονικά, ενώ ο Γιάννης Ιωαννίδης είπε ότι δεν θα γίνει, διότι δεν υπάρχει χρόνος, και όπως δείχνουν τα πράγματα το κωπηλατοδρόμιο μάλλον δεν θα κατασκευαστεί και τα αθλήματα θα διεξαχθούν στη θάλασσα, κάτι για το οποίο, βεβαίως, ο Βόλος διαθέτει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις.
Σε αντίθεση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Καρταλής δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να γίνουν όσο γίνεται περισσότερα έργα και να πετύχουν οι αγώνες.


Σχολιάστε εδώ