Εθελούσια αποχώρηση με «μπόνους 1 μήνα» στον City!

Ως προάγγελος αρνητικών εξελίξεων για όλο το συγκρότημα Αγγελοπούλου χαρακτηρίζεται η απόφαση της διοίκησης του City 99,5 να προτείνει σε 12 εργαζόμενους του σταθμού εθελουσία έξοδο και μάλιστα με ανταμοιβή την αποζημίωση και έναν επιπλέον μισθό… Πρόκειται για εργαζόμενους με πολυετή θητεία στα ερτζιανά σε διαφορετικές θέσεις (σύνταξη ειδήσεων, παρουσίαση εκπομπών), τους οποίους η νέα ομάδα χαρακτήρισε επιλογές της προηγούμενης διοίκησης, σαν να μην πρόκειται για επαγγελματίες εργαζόμενους.
Σύμφωνα με την επιστολή του εκπροσώπου των εργαζομένων Διονύση Σαραντόπουλου προς την ΕΣΗΕΑ, ο γενικός διευθυντής του City 99,5 Γιάννης Προβής, μαζί με τον διευθυντή ειδήσεων του σταθμού Φοίβο Καρζή, ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε απολύσεις 12 εργαζομένων, από τους οποίους οι 8 είναι δημοσιογράφοι. «Οι υπεύθυνοι του ραδιοφώνου επικαλέστηκαν σχέδιο αναδιάρθρωσης του σταθμού και παράλληλα την ανάγκη περικοπών, κάτι που δεν ευσταθεί, καθώς την ίδια στιγμή μου είπαν ότι στα άμεσα σχέδιά τους είναι μετά τις 12 απολύσεις να γίνουν 23 προσλήψεις», αναφέρει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. «Ο κ. Γιάννης Προβής κάλεσε τους πρώτους συναδέλφους στο γραφείο του και τους ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί την παραμονή τους στον σταθμό, προτείνοντάς τους να τον διευκολύνουν με ”συναινετική απομάκρυνση” και με bonus έναν επιπλέον μισθό εκτός της αποζημίωσης», συνεχίζει ο Δ. Σαραντόπουλος.
Και βέβαια, ενώ ετοιμάζεται αυτό το κύμα απολύσεων, ο σταθμός κάνει κρούσεις σε πρόσωπα της Αριστεράς όπως η Λ. Κανέλλη (ΚΚΕ) και ο Γ. Ψαριανός (ΣΥΡΙΖΑ) για συνεργασία… Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως η νέα ομάδα διοίκησης θα ήθελε να στηριχθεί στο μοντέλο και στα πρόσωπα του Flash, από τον οποίο δυστυχώς άλλοι 29 εργαζόμενοι, με τη μέθοδο της εθελουσίας εξόδου, βρέθηκαν εκτός. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν είναι στο στόχαστρο και πρόσωπα του ΣΚΑΪ, όμως αυτή η απόφαση για εθελουσία έξοδο εργαζομένων, με ελάχιστα χρήματα μάλιστα, την ίδια ώρα που αναζητεί αριστερό άλλοθι, δημιουργεί ένα πολιτικό ζήτημα και για τα δύο κόμματα της Αριστεράς.
Μετά τα δημοσιεύματα, και μπροστά στον φόβο της κατακραυγής πως η Γιάννα Αγγελοπούλου και η νέα διοίκηση που επέλεξε προχωρούν σε απομακρύνσεις με τέτοιο τρόπο, υπήρξε αναστολή εκτέλεσης του σχεδίου. Όχι όμως για πολύ, διότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι απολύσεις θα γίνουν τους επόμενους μήνες με βάση τη νομοθεσία για ανώτατο όριο απομάκρυνσης του 2% των εργαζομένων.


Σχολιάστε εδώ