Ανοικτή επιστολή στον Καραμανλή

Κύριε πρωθυπουργέ, τι άραγε θα κερδίσει η χώρα κι εσείς προσωπικά από την απάντηση που στείλατε στον σκοπιανό πρωθυπουργό;
Το μόνο που πετύχατε είναι:
1. Να δώσετε αφορμή στον κ. Γκρούεφσκι να σας απαντήσει. Να σας «καταρρίψει» για μια ακόμη φορά τα επιχειρήματά σας με τη γνωστή παράλογη και ανιστόρητη συλλογιστική του, δρέποντας δάφνες στο εσωτερικό της χώρας του, που ασφαλώς θα εκδηλώσει «περηφάνια» στο νέο εθνικιστικό παραλήρημά του.
2. Να νομιμοποιήσετε στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης τον σκοπιανό πρωθυπουργό, σαν προνομιακό συνομιλητή σας.
3. Να δώσετε την εντύπωση ότι συνομιλείτε μαζί του, παρακάμπτοντας τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
4. Ο σκοπιανός ομόλογός σας ασφαλώς δεν θα αποφύγει τον πειρασμό να επαναλάβει το εγχείρημά του. Οπότε και εσείς θα είστε υποχρεωμένος να απαντήσετε και πάλι, εντασσόμενος σ’ έναν φαύλο κύκλο στείρας ανταλλαγής επιστολών.
Κύριε πρωθυπουργέ, οι πραγματικοί μας φίλοι γνωρίζουν τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας και με θάρρος, όπως ο κ. Σαρκοζί, δεν παραλείπουν να τα προβάλλουν. Τους λοιπούς δεν θα τους πείσετε με το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής, που κάνει απλώς έγκυρο συνομιλητή σας τον αποδέκτη της και παρατείνει έτσι το αδιέξοδο.
Μάλλον θα έπρεπε να θεωρήσετε την επιστολή ως μηδέποτε ληφθείσα. Δεν είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς ότι κάποιος προκάτοχός σας, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα αντιδρούσε διαφορετικά.

Ειλικρινά υμέτερος,
Ένας που επιμένει ελληνικά


Σχολιάστε εδώ