Ο δικτάτορας Ιωαννίδης ζήτησε χάρη!

Ο «αόρατος δικτάτορας», ο Δημήτρης Ιωαννίδης, ο πιο σκληρός από όλους τους πραξικοπηματίες που βύθισαν τη χώρα στο σκοτάδι και παρέδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους και ήταν ο τελευταίος που είχε αρνηθεί να ζητήσει χάρη ή να αποφυλακιστεί με εγγύηση, τώρα «έσπασε» κι αυτός και έκανε αίτηση αποφυλάκισης λόγω ανηκέστου βλάβης.
Για να φθάσει όμως ο αδίστακτος δικτάτορας στο σημείο αυτό χρειάστηκε να «χτυπηθεί» από τον καρκίνο. Ήδη ο Ιωαννίδης έκανε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο και η κατάστασή του δεν είναι καλή.
Στην αρχή, μετά την επέμβαση παρουσίαζε αστάθεια, αλλά εδώ και 5 μήνες δεν μπορεί να σηκωθεί.
Για την ακρίβεια δεν μπορεί να σταθεί όρθιος. Κάθεται συνέχεια σε ένα καροτσάκι ή στο κρεβάτι του και δείχνει να σκέπτεται συνέχεια και να αναπολεί κάτι. Επειδή η κατάστασή του δεν του επιτρέπει να αυτοεξυπηρετείται και αναμένεται μάλιστα όσο περνούν τα χρόνια να επιδεινώνεται ακόμα και λόγω ηλικίας, έκανε αίτηση αποφυλάκισης στον Πειραιά, προκειμένου να συνεχίσει την υπόλοιπη ζωή του στο σπίτι του για να έχει τη φροντίδα των οικείων του. Ήδη ο Ιωαννίδης εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος έχει κάνει έκθεση για την πάθησή του και αναμένεται πλέον η απόφαση επί του αιτήματός του. Ένας ακόμα χουντικός, που κι αυτός έχει αρνηθεί να ζητήσει να αποφυλακιστεί, ο Ντερτιλής, ο μόνος πλέον που αρνείται να ζητήσει χάρη, αν και έχει καταπέσει πολύ, είναι ο τελευταίος των πραξικοπηματιών που κρατείται στον Κορυδαλλό.
Είναι ο συνταγματάρχης που με το πιστόλι στο χέρι εισέβαλε στο Πολυτεχνείο μαζί με το τανκ που γκρέμισε την πόρτα. Λέγεται ότι με το ζόρι και υποβασταζόμενος σηκώνεται πλέον από το κρεβάτι του ή από την καρέκλα.


Σχολιάστε εδώ