Ανησυχία για τους ξένους

Ιδιαίτερα θετικά χαρακτήρισαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ακόμα και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, τα δείγματα γραφής από το φιλικό του «δικέφαλου» με την Πόρτο. Μόνο ο Φερνάντο Σάντος έκρινε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε ελάχιστα στοιχεία από την εικόνα που θέλει να ‘χει στη νέα σεζόν. Σύμφωνα με τον Πορτογάλο, ο «δικέφαλος» έχει περιθώρια βελτίωσης κατά 60%.
Παρά την καλή απόδοση, όμως, κάποια πράγματα ξένισαν τόσο στελέχη της ΠΑΕ όσο και κομμάτι των οργανωμένων οπαδών. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με πολλούς ξένους στην 11άδα. Μόνο οι Χαλκιάς, Μελίσσης και Μπαλάφας προσέδωσαν ελληνικό στοιχείο στο αρχικό σχήμα και δημιούργησαν εύλογες απορίες. Στην Τούμπα ασφαλώς κατανοούν ότι τη διαφορά κάνουν στις περισσότερες ομάδες οι ξένοι παίκτες και προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση κινήθηκε ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΠΑΕ. Από την άλλη πλευρά, όμως, υποστηρίζουν ότι η μεγάλη διαφορά του «δικέφαλου» με τις άλλες ομάδες ήταν πάντα το δέσιμο του κόσμου με τους παίκτες και ως παράδειγμα έφερναν τις μεγάλες επιτυχίες που στηρίχθηκαν κατά κύριο λόγο σε Έλληνες, οι οποίοι πάνω απ’ όλα ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ.
«Αν καταφέρουν και δεθούν με τον κόσμο δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Αλλά μέχρι να διαπιστώσουμε ότι συνέβη αυτό, θα ανησυχούμε μήπως δεν καταλάβουν τι σημαίνει ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο», σχολίαζαν στην Ολλανδία φίλοι της ομάδας που ξεκαθάρισαν, ωστόσο, στον Ζαγοράκη ότι θα στηρίξουν κάθε επιλογή του.


Σχολιάστε εδώ