Στο… μικροσκόπιο η σύμβαση

Οι υπογραφές έπεσαν την Πέμπτη στον Άγιο Αθανάσιο και όλοι οι εμπλεκόμενοι μίλησαν για συμφωνία που θα δώσει άλλη πνοή στον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά, όμως, άτομα που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση του δήμου ή ασχολούνται με κάποια άλλη μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης αφήνουν να εννοηθεί πως υπάρχει… οσμή σκανδάλου. Η κριτική επικεντρώνεται στο ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα για την παραχώρηση, που σύμφωνα με κάποιες διαρροές δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ σε ετήσια βάση. «Πρόκειται για άλλη μια εξυπηρέτηση του ΠΑΟΚ, την ώρα που οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν μόνες τους να λύσουν το γηπεδικό πρόβλημα», υποστηρίζουν παράγοντες άλλων ομάδων και υπόσχονται να ψάξουν λεπτομερώς το παραχωρητήριο και να φτάσουν έως τη Βουλή «αν διαπιστώσουμε κάτι μεμπτό».

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, οι συνεργάτες του Αριστείδη Αραμπατζή υποστηρίζουν πως η κατασκευή του προπονητικού κέντρου θα δώσει πνοή στην περιοχή. Ειδικά εάν υλοποιηθεί και το μεγαλόπνοο σχέδιο του Ζαγοράκη για ίδρυση αθλητικού σχολείου. «Ναι, αλλά θα χρειαστούν μεγάλες επενδύσεις στο οδικό δίκτυο, που δεν πληροί τις προδιαγραφές για τέτοιες επενδύσεις», είναι ο αντίλογος όσων θεωρούν ότι τέτοιο… ρουσφέτι έχει γίνει μόνο για τον Ολυμπιακό, στον οποίο δόθηκε η δυνατότητα να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του Ρέντη μέσα από έργα στους οδικούς άξονες της περιοχής, επειδή το προπονητήριο μπήκε στο πρόγραμμα προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

«Άσχετα, βέβαια, αν δεν χρησιμοποιήθηκε από ξένους αθλητές», όπως επισημαίνουν όσοι γνωρίζουν τι ακριβώς έγινε το 2002 με τον Ρέντη.

«Δίνουμε 70 στρέμματα για 10.000 ευρώ και θα επιβαρυνθεί ο δήμος με τα χρήματα για τα έργα που θα απαιτηθούν στην περιοχή», σπεύδουν να τονίσουν όσοι διαφωνούν με την απόφαση, έστω και αν το παοκτσήδικο στοιχείο στην περιοχή είναι τόσο έντονο που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε διαφορετική φωνή, με συνέπεια να εμφανίζεται απομονωμένος όποιος αντιτίθεται ανοικτά στην παραχώρηση της έκτασης.


Σχολιάστε εδώ