Καλά κρατεί το κύκλωμα ντόπινγκ

Μετά το νέο κρούσμα του αθλητή του στίβου Δημήτρη Ρέγα και μιας κολυμβήτριας που βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση της ουσίας μεθυλτριενολόνη (m3), η οποία βρέθηκε και στους αθλητές της άρσης βαρών, αλλά και στον κολυμβητή Γιάννη Δρυμωνάκο, επιβεβαιώνονται τα όσα έχουμε γράψει για την ύπαρξη κυκλώματος που διακινούσε τη συγκεκριμένη ουσία.

Επίσης τεράστια πλέον είναι τα ερωτηματικά και για το εργαστήριο ντόπινγκ του Ολυμπιακού Σταδίου, το οποίο άρχισε να ανιχνεύει την ουσία μόνο κατόπιν εισαγγελικής εντολής και αφού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο στην άρση βαρών, στην οποία τα αναβολικά ανιχνεύθηκαν στο εργαστήριο της Κολωνίας.

Αν δηλαδή, δεν είχε συμβεί αυτό και δεν είχε δοθεί η εισαγγελική εντολή για την προμήθεια του συγκεκριμένου λογισμικού ανίχνευσης της m3, στον ελληνικό αθλητισμό θα υπήρχαν ντοπέ αθλητές, οι οποίοι, όμως, θα έβγαιναν καθαροί από το επίσημο εργαστήριο ντόπινγκ της χώρας.

Ο ίδιος ο αθλητής σε δήλωσή του προχθές Παρασκευή κάνει και αυτός λόγο για δολιοφθορά, αλλά όλα δείχνουν το κύκλωμα που προμήθευε τη συγκεκριμένη ουσία στους έλληνες προπονητές και πρωταθλητές και αυτό το κύκλωμα μπαίνει κατά τις πληροφορίες πια στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, ενώ ακόμη και μεταξύ του αθλητή του στίβου και των αρσιβαριστών υπάρχει διασύνδεση και υπάρχουν κοινά πρόσωπα…

Το μεγαλύτερο, όμως, θέμα είναι αυτό που αναφέραμε πριν για το εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αρνείται να στείλει τους φακέλους των υποθέσεων στο ΕΣΚΑΝ, κάτι για το οποίο έχει ήδη ενημερωθεί η Δικαιοσύνη και το υφυπουργείο Αθλητισμού, ενώ δεν είναι τυχαίο πως πριν ακόμη ξεσπάσει το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ, αυτό στην ομάδα της άρσης βαρών, είχε ήδη υπογραφεί υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία τους ελεγκτές θα τους έχει πλέον το ΕΣΚΑΝ και όχι το ΟΑΚΑ.

Τέλος, οι φόβοι για ντόμινο από τη μία επιβεβαιώνονται, αφού τα κρούσματα βγαίνουν το ένα μετά το άλλο, και από την άλλη εξακολουθούν να υπάρχουν, ειδικά σε αθλητές και αθλήτριες που δεν είναι στην αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

H περίπτωση της κολυμβήτριας, η οποία είχε κατακτήσει χρυσά μετάλλια τον Μάιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πτολεμαΐδας, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ μας και τους φόβους μας.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κολυμβήτρια δεν αποτελεί μέλος της Ολυμπιακής ομάδας, καθώς δεν έχει πιάσει το όριο συμμετοχής στους Αγώνες του Πεκίνου.


Σχολιάστε εδώ