«Η έξοδος είναι και είσοδος»

Η προαναφερόμενη φράση του επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού του κυβερνώντος κόμματος δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών. Ο βουλευτής Αρκαδίας βρίσκεται στην έξοδο, απλώς θα επιδιωχτεί να υποχρεωθεί να υποβάλει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, αφήνοντας ανεπηρέαστη την αριθμητική ισχύ της πλειοψηφίας. Σε ό,τι αφορά τον βουλευτή Πιερίας που είχε αποπεμφθεί εξ αιτίας της ανάμιξής του στην υπόθεση Ζαχόπουλου (παρέμβαση στον Τριανταφυλλόπουλο υπέρ του Κλαδά), ο δρόμος της επιστροφής του έχει ανοίξει οριστικά και αναμένεται μόνον να επιλεγεί ο κατάλληλος χρόνος για να ανακοινωθεί η επανένταξή του στην κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος.

Ο γραμματέας της ΝΔ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να εγκαταστήσει τη νέα γραμματεία οργανωτικού του κόμματος (τοποτηρητές της Ρηγίλλης στις νομαρχιακές οργανώσεις της βόρειας Ελλάδας), που λειτουργεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έχει ως νέο επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ3 γιατρό Δημήτρη Τσάμη. Ο Ζαγορίτης στη διάρκεια της συνάντησής του με τα τοπικά «γαλάζια» στελέχη τους καθησύχασε ως προς το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ είπε πως από τον Σεπτέμβριο θα μπουν μπροστά οι μηχανές των κατά τόπους κομματικών οργανώσεων. Για τη ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης έβαλε πάντως δουλειά και για το καλοκαίρι, ζητώντας απολογισμούς και προτάσεις εν όψει της πρωθυπουργικής επίσκεψης στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Αφού ολοκλήρωσε το… ωφέλιμο, ο γραμματέας της ΝΔ ασχολήθηκε με το… τερπνόν, χαλαρώνοντας σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης συντροφιά με τον πρόεδρο της Διοικούσας Βάκη Φραντζή, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κώστα Σταϊκούρα, τον διευθυντή της Διοικούσας Φίλιππο Ζαφειρίου, τον γραμματέα Οργανωτικού Διαμαντή Βαχτσιαβάνο και τον αναπληρωτή του για τις οργανώσεις Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρη Τσάμη, τους προέδρους των ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα Δημήτρη Δημόπουλο, Ανατολικού Τομέα Μάκη Στεργίου και β’ περιφέρειας Δημήτρη Παρχαρίδη και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Γιώργο Μαλούχο.

Ο Ζαγορίτης, γευόμενος την κουζίνα της πόλης, δήλωνε περιχαρής που μετέχει στο πρώτο και τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής και φέτος θα έχει την ευκαιρία να κάνει διακοπές τον Αύγουστο, κάτι που όπως είπε στερήθηκε τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα προέτρεψε και τα «γαλάζια» στελέχη σε καλοκαιρινή ανάπαυλα, απαντώντας έτσι και σε ερωτήσεις σχετικές με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.


Σχολιάστε εδώ