Βενιζελικός…

Με άνετη επικράτηση των «Βενιζελικών» πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση σε σώμα της περιφερειακής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία προέκυψε από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο εκ των στενών συνεργατών του Βαγγέλη Βενιζέλου εκπαιδευτικός Γιώργος Γεράκης εξελέγη γραμματέας της Επιτροπής, λαμβάνοντας 18 ψήφους, έναντι 4 που πήρε ο «προεδρικός» (συνεργάτης του Χάρη Καστανίδη) Αλέκος Λογοθετίδης. (Από τη συνεδρίαση και κατά συνέπεια την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Χρήστος Παπαστεργίου, Γιώργος Τσαβδαρίδης και Μαρία Σκέμπερη). Αναπληρώτρια εξελέγη η προερχόμενη από τις Σέρρες, πρώην περιφερειάρχης, Μαρία Σκέμπερη. Παράλληλα, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΠΕ ορίστηκαν και οι υπεύθυνοι (περίπου τριάντα) τομέων. Στους σημαντικότερους τομείς ορίστηκαν οι: Ζακαλκάς (Αυτοδιοίκησης), Κοκολάκης (Οργανωτικού), Λογοθετίδης (Ανάπτυξης), Κωνσταντινίδης (Οικονομικών), κ.ά.
Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Γεράκης θα μετέχει πλέον και στις συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, καθώς οι γραμματείς όλων των περιφερειακών επιτροπών συμπεριλαμβάνονται αυτοδίκαια στο ανώτερο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ.
… και προεδρικός
Την ίδια ώρα, οι «προεδρικοί» επικράτησαν «στο νήμα» των υποστηρικτών του «Ρεύματος» στην Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας, εκλέγοντας στη θέση του γραμματέα τον Κώστα Κυτίδη (7 ψήφους έναντι 6 ψήφων που πήρε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου- Κουκουλοπούλου).
Στη θέση της αναπληρώτριας εκλέχτηκε η επίσης προεδρική Βασιλική Νοτοπούλου, που ήταν και η μοναδική υποψήφια.


Σχολιάστε εδώ