Διάλογος με τον δήμαρχο

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστηρίζει στην επιστολή του:
«Πρώτη αναλήθεια, ότι δήθεν διαμένω σε βίλα. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και 20 χρόνια διαμένω σε ένα από τα 37 διαμερίσματα ενός συγκροτήματος με συνολικό εμβαδόν 125 τ.μ.
Δεύτερη αναλήθεια, ότι δήθεν οφείλω στους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης την απόλυτη στήριξή τους στη διεκδίκηση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ… Η αλήθεια είναι ότι από πέρυσι είχε ληφθεί ομόφωνη απόφαση για τη διοργάνωση του συνεδρίου του 2007 στη Θεσσαλονίκη, αλλά λόγω των σεισμών αποφασίστηκε εν συνεχεία να μεταφερθεί στην Κυλλήνη για στήριξη της τοπικής κοινωνίας και βεβαίως τον επόμενο χρόνο να διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη, απόφαση που επαναβεβαιώθηκε προ ολίγων ημερών.
Τρίτη αναλήθεια, ότι θέλω την περίοδο του Οκτωβρίου όλους τους δημάρχους στη Θεσσαλονίκη, διότι έτσι δήθεν θα ενισχυθούν τα επιχειρήματα της αγωγής μου κατά της Χρύσας Αράπογλου… Τι σχέση μπορεί να έχει η εκδίκαση μιας δικαστικής υπόθεσης με τη διοργάνωση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ;»
Οφείλω να διευκρινίσω τα εξής:
1. Το σπίτι του κ. Παπαγεωργόπουλου πράγματι δεν είναι βίλα με την χολιγουντιανή έννοια του όρου, αλλά ούτε είναι και διαμέρισμα όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Πρόκειται για μια αυτόνομη μεζονέτα σε προνομιακή περιοχή στο Πανόραμα (εκτός των διοικητικών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης), με εξαιρετική θέα, σε ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών με κοινόχρηστους κήπους, γκαζόν και πισίνα.
2. Είναι αληθή τα περί Κυλλήνης, εκτός από το σημείο πως υπήρξε περυσινή απόφαση για διοργάνωση του φετινού συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό και η απόφαση πάρθηκε φέτος, ύστερα από εισήγηση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος επικαλέστηκε παράκληση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για ειδικούς λόγους.
3. Σε ό,τι αφορά στη σύνδεση του συνεδρίου με την αγωγή του κατά της Χρύσας Αράπογλου -που θα εκδικαστεί τις ίδιες ημέρες- αυτό δεν αποτελεί ούτε είδηση, ούτε όμως και «αναλήθεια», αλλά πολιτική εκτίμηση της στήλης.


Σχολιάστε εδώ