«Άλλα κόλπα» παίζει τώρα ο Θέμος

Η κίνηση του Θέμου να υποβάλει μήνυση στον ανακριτή Δημήτριο Οικονόμου για κατάχρηση εξουσίας είναι το «κλειδί» στην όλη στρατηγική του, επειδή με την κατάθεση μήνυσης ο Θέμος παραιτείται από την αίτηση εξαίρεσης του ανακριτή!

Βέβαια, η αίτηση εξαίρεσης έχει δρομολογηθεί και στις 8 του μήνα το Δικαστικό Συμβούλιο τυπικά θα την εξετάσει. Όμως δεν θα τη συζητήσει, γιατί ουσιαστικά δεν υφίσταται! Η εξέταση της αίτησης θα γίνει στην αίθουσα 127 της πρώην Σχολής Ευελπίδων και πρόεδρος του συμβουλίου θα είναι η Γεωργία Κωνσταντινίδη. Στην εξέταση έχουν κληθεί και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και φυσικά και η Τσέκου!

Βέβαια η αίτηση εξαίρεσης, όπως προαναφέραμε, δεν θα συζητηθεί, αφού κατέστη αυτομάτως ανενεργή μετά την κατάθεση της μήνυσης κατά του ανακριτή. Αν δηλώσει αποχή ο ανακριτής, θα ξανασυνεδριάσει το συμβούλιο για να αποφανθεί αν θα γίνει δεκτή ή όχι.

Ο Θέμος όμως «χοντραίνει» το… παιχνίδι με το θέμα της προφυλάκισης. Με τις αιτήσεις εξαίρεσης, τις μηνύσεις, τις δηλώσεις του κ.λπ. επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλίμα που να δείχνει ότι η προφυλάκισή του είναι περίπου… προαποφασισμένη!

Θέτει έτσι τους δικαστές στο εξής δίλημμα: Να μην τολμήσουν να τον προφυλακίσουν για να μη θεωρηθεί ότι είχαν… προαποφασίσει την ενέργεια αυτή ή να τον προφυλακίσουν με τον φόβο όμως να έχει το δικαίωμα να λέει ότι επιβεβαιώθηκε όταν έλεγε πως του την είχαν… στημένη οι δικαστές, ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη κ.λπ.

Έτσι, θέτοντας αυτό το δίλημμα στους δικαστές, ο Θέμος πιστεύει ότι θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο και θα… γλιτώσει τη φυλακή!

Πάντως δείχνει έτοιμος να συνεχίσει τη δικονομική εξάντληση όλων των περιθωρίων που έχει. Αυτό άλλωστε δείχνει και η τελευταία δήλωσή του στα ΜΜΕ: «Θα τα πούμε κι άλλες φορές το καλοκαίρι». Δηλαδή ο Θέμος έχει προγραμματίσει κι άλλες ενέργειες για να επιβραδύνει τη διαδικασία και να μην μπει φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη κίνηση του Θ. Αναστασιάδη θα είναι να υποβάλει κι άλλο αίτημα εξαίρεσης κατά την απολογία του!

Στο μεταξύ, απορίες και ερωτηματικά προκαλεί η στάση του Χρ. Ζαχόπουλου απέναντι στον Θέμο. Σύμφωνα με συνεργάτη του Αλ. Λυκουρέζου, ο οποίος τον εκπροσωπεί, δήλωσε αδυναμία να παραστεί στη δίκη του Θέμου για τη δημοσίευση των ροζ φωτογραφιών, η οποία τελικά ανεβλήθη, λέγοντας ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει ο πελάτης του αν θα υποβάλει αγωγή για τη δημοσίευση του υλικού για το οποίο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει!

Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Μήπως ότι οι δυο τους… τα έχουν βρει; Για να δούμε…


Σχολιάστε εδώ