Για υπονομευτές ψάχνει ο Ιερώνυμος!

Στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου μας έλεγε ότι ο κ. Ιερώνυμος δεν μπορεί να χρεωθεί καμία ήττα, αφού ο ίδιος δεν είχε δώσει ούτε υπόσχεση ούτε χρίσμα σε κάποιον υποψήφιο. Και βέβαια εύλογα γεννιέται το ερώτημα: και για δύο περίπου μήνες που οι εφημερίδες έγραφαν ονόματα και σενάρια, πώς δεν βρέθηκε ούτε ένας να τα διαψεύσει; Και τα οποία επιβεβαιώθηκαν με την υποψηφιότητα εκλεκτού του Αρχιεπισκόπου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το στενό επιτελείο του Αρχιεπισκόπου αναζητά σε πρόσωπα συγκεκριμένων Ιεραρχών εχθρούς και υπονομευτές του έργου της Εκκλησίας. Στην κατηγορία αυτή κατατάσσονται όλοι όσοι δεν υπακούουν στις οδηγίες του κ. Ιερωνύμου προκειμένου να τηρήσουν σιγή σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας, σε θέματα που αφορούν τα πιστεύω και τις αξίες, που σκιαγραφούν την ανθρώπινη οντότητα και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ισχυρής προσωπικότητας, απαλλαγμένης από κάθε είδους φοβίες και ανασφάλειες.

Στο στόχαστρο, για ακόμα μια φορά, βρέθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς δέχθηκε τα πυρά του κ. Ιερώνυμου καταλογίζοντάς του ότι μιλάει προκειμένου να τονώσει το προσωπικό του προφίλ. «Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για ευαισθησίες που έχουμε εμείς οι Βορειοελλαδίτες, αλλά δεν έκανε λόγο για την υποχρέωση και το χρέος που έχουμε εμείς οι κληρικοί, προκειμένου να κρατάμε ζωντανά τα ελληνορθόδοξα χρώματα, αναλλοίωτες τις παραδόσεις και αδιαπραγμάτευτη την εθνική μας ταυτότητα», σημειώνει στενός συνεργάτης του κ. Άνθιμου, ενώ τονίζει: «Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν έχει ανάγκη από προσωπική προβολή, αντιθέτως έχει ανάγκη από οξυγόνο όπως έχουμε ανάγκη όλοι όσοι ζούμε σ’ αυτόν τον κόσμο. Και είμαστε εμείς υπεύθυνοι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε ο αέρας που αναπνέουμε να παραμένει καθαρός και το νερό που πίνουμε να είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους επικίνδυνους μικροοργανισμούς. Έτσι και στη ζωή μας οφείλουμε να ασκούμε κριτική σε κάθε είδους παρεκτροπές και σύγχρονες αντιλήψεις που θα έβαζαν σε κίνδυνο την ιδιοπροσωπία μας, για την οποία και ο Μακαριστός Χριστόδουλος έδωσε μάχες και βρέθηκε μπροστάρης σε συγκρούσεις με κατεστημένα» και συνεχίζει: «Ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του. Είναι υπόλογος για τις προσωπικές του επιλογές. Ο κόσμος διαθέτει κρίση που κανείς δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση».

Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν συνεδριάσει για τελευταία φορά η ΔΙΣ με τη σύνθεση αυτή. Το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου θεωρεί ότι η επόμενη σύνθεση θα είναι πιο ευνοϊκή για τον ίδιο, μια και θα απουσιάζουν οι Μητροπολίτες που είχαν θέσει μαζί του υποψηφιότητα για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο. Οι ίδιες πάντα πηγές αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα επιχειρήσει να φέρει το θέμα των σχέσεων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αποδίδοντας όμως αυτήν τη φορά την ευθύνη για το πάγωμα της νομοθετικής ρύθμισης στην κυβέρνηση.

Η Ιεραρχία παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ το ενδεχόμενο να σκάσει νέα βόμβα και να ταράξει τα νερά στους κόλπους της φαντάζει πιθανό. Για πολλούς η εποχή Χριστόδουλου έλαβε τέλος, για άλλους όμως αποτελεί μέτρο σύγκρισης. Λέτε να μας… στείλει κανένα μήνυμα και να βάλει και πάλι τα πράγματα στη θέση τους;

Για κάποιους μοιάζει φανταστικό, για κάποιους άλλους ΟΧΙ!


Σχολιάστε εδώ