Επέστρεψαν στην ομοφωνία

Η πρώτη συνεδρίαση της ΝΕ, με θέμα την κατανομή ρόλων και αρμοδιοτήτων στα μέλη της, δεν θύμιζε παλιότερες εποχές, που χρωματίζονταν από έντονες αντιπαραθέσεις και εμφύλιους σπαραγμούς.
Ομόφωνα τα μέλη του οργάνου αποδέχτηκαν τις προτάσεις του γραμματέα Χρήστου Παπαστεργίου, οι οποίες ήταν -όπως μου λένε- ιδιαίτερα ισορροπημένες και λογικές. (Είχαν προηγηθεί ιδιαίτερες επαφές του Χρήστου με όλα τα μέλη της ΝΕ ώστε να καταγραφούν φιλοδοξίες και προτιμήσεις όσον αφορά τα «χαρτοφυλάκια»).
Άπαντες δεσμεύτηκαν να λειτουργήσουν ενωτικά και εξέφρασαν την επιθυμία να εργαστούν σκληρά, ώστε η ΝΕ και το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης να ασχοληθούν με τα προβλήματα των πολιτών και να αποκτήσουν σημαντική πολιτική παρέμβαση και λόγο στην πόλη. Μάλιστα η νέα τοπική ηγεσία των «πράσινων» προγραμμάτισε ήδη τις δύο πρώτες εκδηλώσεις της. Η πρώτη από αυτές θα γίνει την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο λιμάνι και θα είναι αφιερωμένη στον Ανδρέα Παπανδρέου, με ομιλητές τους Ανδρέα Λοβέρδο και Πάνο Μπεγλίτη. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα προβληθεί και βίντεο για τη ζωή του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, 20λεπτης διάρκειας.
Παράλληλα, στο διάστημα από 30 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου θα διεξαχθεί καμπάνια για την ακρίβεια, με τη συμμετοχή βουλευτών και μελών του Εθνικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν εξορμήσεις σε λαϊκές και σούπερ μάρκετ, καθώς και συζητήσεις σε γειτονιές.
Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αρμοδιοτήτων, «το καρπούζι μοιράστηκε στη μέση», και ομόφωνα ορίστηκαν: στη θέση της αναπληρώτριας γραμματέα η Χριστίνα Κομνηνακίδου, υπεύθυνος Οργανωτικού ο Λούης Κουρτίδης, Αυτοδιοίκησης ο Μιχάλης Πάππου, Τύπου ο Γιάννης Στεφάνου, Μαζικών Χώρων ο Νίκος Στεφάνου, Κινητοποιήσεων ο Αντώνης Στουγιαντζίκας, Οικονομικού η Σοφία Παπαγεωργίου, Καταναλωτών και Ανάπτυξης ο Σπύρος Κωνσταντινίδης, Πολιτισμού και Παιδείας η Τατιάνα Βαφειάδου, Αθλητισμού ο Πέτρος Πετρίδης, Προγραμματισμού ο Θέμης Τζήμας, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού ο Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο οποίος θα παρακολουθεί επιπλέον και τα συμβαίνοντα στον δήμο Θεσσαλονίκης, και Γυναικών η Δώρα Χατζηπέτρου. Τέλος, στη θέση της επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης ορίστηκε η Λίτσα Χαλκίδου.
Η συγκρότηση του οργάνου θα ολοκληρωθεί αύριο, οπότε και θα γίνει γεωγραφική κατανομή αρμοδιοτήτων και θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση της ΝΕ με μοναδικό θέμα τον προγραμματισμό δράσης.
Άντε να δούμε.


Σχολιάστε εδώ