Επιμένει ο Παπαθεμελής

Όπως μαθαίνω, το πολιτικό του γραφείο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, ενώ καθημερινά ο ίδιος πραγματοποιεί συναντήσεις με πολιτικούς του φίλους από όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο παλαίμαχος πολιτικός δεν χάνει ευκαιρία να απευθυνθεί δημόσια (είτε με δηλώσεις του στα κανάλια είτε με ομιλίες του σε ανοιχτά ακροατήρια) στους πολίτες, μεταφέροντας τα μηνύματα και τις απόψεις του.
Στο στόχαστρο του Στέλιου Παπαθεμελή μπήκε το τελευταίο διάστημα η ακρίβεια με την πρότασή του για τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των αποδεδειγμένα φτωχών. Αυτό πρότεινε κατά την ομιλία του σε εκδήλωση με θέμα «Ενάντια στη φτώχεια», που οργάνωσε ο Πολιτικός Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
«Στην Ελλάδα έχουμε ορισμένα ιδιότυπα χαρακτηριστικά. Χαμηλά εισοδήματα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις υψηλότερες ανατιμήσεις και μια εντελώς αδύναμη και αναποτελεσματική πολιτική στήριξης των φτωχότερων στρωμάτων. Έχουμε ένα προνόμιο ανισοτήτων και αύξηση των ανισοτήτων», είπε ο κ. Παπαθεμελής και σημείωσε: «Είμαστε ένας τόπος χωρίς κυρώσεις. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, και πρόληψης και καταστολής, είναι εντελώς δυσλειτουργικοί και ανίκανοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της ώρας. Από τη στιγμή που καταργήσαμε την Αγορανομία και τη διατίμηση είμαστε έκθετοι στους κερδοσκόπους. Ουσιαστικά έχουμε μια ”καρτελοποίηση” της αγοράς.
Εάν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα τα οποία να καταστείλουν την αισχροκέρδεια και να προστατέψουν κατά στοιχειώδη τρόπο τη δυνατότητα του φτωχού, του εργαζόμενου φτωχού, να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, θα έχουμε κοινωνική έκρηξη. Σε κάθε περίπτωση το κράτος πρέπει να προβεί σε χειρονομίες του τύπου μείωσης των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, να βρει έναν τρόπο να ενισχύσει τα εισοδήματα των αποδεδειγμένα φτωχών», είπε ο κ. Παπαθεμελής.


Σχολιάστε εδώ