Βατερλό για τον ΟΤΕ η εξαγορά της Γερμανός!

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανοίγει μέτωπο με τις αλυσίδες που έχουν αναπτυχθεί με franchising, όπως η Γερμανός, και καταχρηστικά επιβάλλουν σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων τους κεντρικά καθορισμένες λιανικές τιμές.

Ήδη επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο για ανάλογες πρακτικές στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ DIA και είναι πολύ πιθανό να τεθεί στο μικροσκόπιο σύντομα και η αλυσίδα Γερμανός, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον μητρικό όμιλο του ΟΤΕ.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο για τον κ. Βουρλούμη είναι το γεγονός ότι ενώ πέρασαν 15 μήνες από την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την εξαγορά της Γερμανός, η υπόθεση δεν έχει τεθεί στο αρχείο. Αντίθετα, η αρμόδια εισαγγελική λειτουργός κ. Ευσταθία Σπυροπούλου, που ήδη προάχθηκε σε αντιεισαγγελέα Εφετών, έχει στα χέρια της το πόρισμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ στον Πάνο Γερμανό και στους συνεργάτες του για χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας, το οποίο επιβεβαιώνει το σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς που αφορούσε τις χρηματιστηριακές παραβάσεις που προηγήθηκαν της εξαγοράς.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της αλυσίδας Γερμανός επιβαρύνουν περισσότερο τη θέση του κ. Βουρλούμη, καθώς επιβεβαιώνουν ότι ήταν εκτός πραγματικότητας οι προσδοκίες της διοίκησης του ΟΤΕ για την αναμενόμενη συμβολή της Γερμανός στα αποτελέσματα της Cosmote, προσδοκίες στις οποίες βασίστηκε η εξωφρενική αποτίμηση των 1,3 δισ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι δύο ολόκληρα χρόνια μετά την εξαγορά δεν έχει δοθεί η αποτίμηση της Γερμανός από την JP Morgan, στην οποία βασίστηκε το υπέρογκο τίμημα.

Οι εισαγγελικές αρχές θα μπορούσαν να την απαιτήσουν από τον κ. Βουρλούμη, ώστε να αποδειχθεί, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, ότι το υπέρογκο τίμημα βασίστηκε σε υπερβολικά φιλόδοξες προβλέψεις αποτελεσμάτων που έγιναν από στελέχη του ομίλου ΟΤΕ/Cosmote τα οποία γνώριζαν -ή όφειλαν να γνωρίζουν- άριστα την τηλεπικοινωνιακή αγορά.


Σχολιάστε εδώ