Όσο προεδρεύω, δεν παραιτούμαι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζησιμόπουλος είχε υποβάλει στο παρελθόν την παραίτησή του στον τότε υπουργό Δ. Σιούφα, αλλά δεν ευσταθούν οι φήμες περί νέας παραίτησης. Ο κ. Ζησιμόπουλος τονίζει ότι δεν υπάρχει θέμα αποχώρησής του από την Επιτροπή όσο υπάρχουν σε εκκρεμότητα υποθέσεις Ανταγωνισμού όπου προεδρεύει, δηλαδή ουσιαστικά θα παραμείνει στο αξίωμά του μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Οκτώβριο.

Ο κ. Ζησιμόπουλος έχει μπροστά του τους επόμενους μήνες και δύο δίκες που συνδέονται με το «σκάνδαλο των κουμπάρων». Τις επόμενες ημέρες συζητείται η αγωγή του κατά του Π. Αναγνωστόπουλου για συκοφαντική δυσφήμηση και τον Οκτώβριο αγωγή του κατά του Π. Αδαμόπουλου.

Την Παρασκευή η Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο 5,2 εκατ. ευρώ στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ DIA, για καθορισμό τιμών στα σούπερ μάρκετ του δικτύου της, που λειτουργούν με τη μέθοδο του franchising. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι «μητρικές» εταιρείες μπορούν να καθορίζουν ανώτερες ή ενδεικτικές τιμές, όχι όμως και τις τελικές τιμές πώλησης, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η απόφαση έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού οι πρακτικές που ακολουθούσε η DIA είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην ελληνική αγορά – χαρακτηριστική είναι, για παράδειγμα, η ομοειδής περίπτωση της αλυσίδας Γερμανός, που καθορίζει κεντρικά τις τιμές στο δίκτυό της.
Ν. Χ.


Σχολιάστε εδώ