«Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, κύριε Βενέδικτε»

Με πλήθος ιστορικών και επιστημονικών στοιχείων ο κ. Παπαθεμελής αποδεικνύει ότι η περιοχή που προέκυψε ως FYROM μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991, και η οποία αποπειράται να οικειοποιηθεί σήμερα την ονομασία «Μακεδονία», δεν είναι παρά η γεωγραφική περιοχή της νότιας Γιουγκοσλαβίας με το όνομα Vardarska και με κατοίκους στη μεγάλη πλειοψηφία Σλάβους.

«Η μετονομασία της σε “Μακεδονία” έγινε από το δίδυμο Στάλιν – Τίτο για καθαρά γεωστρατηγικούς λόγους, με στόχο την προσάρτηση ελληνικών εδαφών στο τότε κομμουνιστικό μπλοκ», επισημαίνει ο κ. Παπαθεμελής ενώ, όπως λέει, «δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, δηλαδή γλώσσα που μιλούσαν ή έγραφαν οι μακεδόνες συμπολίτες του Φίλιππου, του Αλέξανδρου και του Αριστοτέλη, οι οποίοι μόνο Έλληνες υπήρξαν, όπως μαρτυρεί ο Ηρόδοτος».

Παραπέμπει ακολούθως τον Ποντίφικα και στην ανακήρυξη από τον προκάτοχό του Ιωάννη-Παύλο τον Β΄ των «ελλήνων θεσσαλονικέων αδελφών», Αγίου Κυρίλλου και Μεθόδιου, των φωτιστών των Σλάβων, ως «ουράνιων προστατών της Ευρώπης», αλλά και σε δήλωση που είχε κάνει στην «Ελευθεροτυπία» το 1992 ότι «η Μακεδονία είναι η πατρίδα του Φίλιππου και του Αλέξανδρου, του Μεθοδίου και του Κυρίλλου. Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στις 7.000 περίπου επιγραφές που έχουν έρθει στο φως από τις μέχρι σήμερα ανασκαφές στη Μακεδονία, τονίζει ότι όλες είναι γραμμένες στην ελληνική γλώσσα και καμία στη λεγόμενη «μακεδονική».

Καταθέτοντας και άλλα επιχειρήματα στην επιστολή του προς τον Πάπα, ο κ. Παπαθεμελής χαρακτηρίζει τη λεγόμενη «μακεδονική γλώσσα» ένα μη γραφόμενο έως το 1940 και χρησιμοποιούμενο μόνο ως μέσο προφορικής επικοινωνίας σλαβικό ιδίωμα.

«Δεν θα ήταν», καταλήγει ο μακεδόνας πολιτικός, «τίμιο και αληθινό το σλαβικό γλωσσικό εργαστηριακό προϊόν των Σκοπίων να πιστωθεί με το βαρύ ελληνικό όνομα “μακεδονική γλώσσα”».


Σχολιάστε εδώ