Διώκεται ο δασάρχης Πόρου, επειδή παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη καταπατητή!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Τροιζηνία. Κάποιος ασφαλιστής, χρησιμοποιώντας off-shore εταιρείες, έχει καταπατήσει δημόσια έκταση στη θέση Μεταμόρφωση της περιοχής και, αφού κατάφερε και απηλλάγη από τη Δικαιοσύνη για την παρανομία του αυτήν, έκανε μήνυση στον δασάρχη Δημήτριο Κόκκα και σε άλλους υπαλλήλους του Δασαρχείου που τον είχαν παραπέμψει, για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση κ.λπ.!

Δηλαδή οι υπάλληλοι του Δασαρχείου και ο δασάρχης, που εφάρμοσαν τον νόμο, διώκονται τώρα επειδή ακριβώς τον εφάρμοσαν! Συγκεκριμένα, το ευρύτερο κομμάτι της έκτασης που αγόρασε ο εν λόγω ασφαλιστής είχε περιέλθει στους δικαιούχους με παραχωρητήρια που υπήρχαν το 1880. Οι δικαιούχοι, με βάση τα παραχωρητήρια, είχαν στην κατοχή τους 5 στρέμματα. Το 1908 οι κληρονόμοι τους πούλησαν, σε άλλους ιδιώτες 9 στρέμματα! Πού βρέθηκαν τα επιπλέον 4 στρέμματα ουδείς γνωρίζει. Ένας από τους κληρονόμους των αγοραστών πάντως, ο οποίος είχε κρατήσει 5 στρέμματα, το 1965 πούλησε 10 στρέμματα! Οι μετρήσεις των μηχανικών, ωστόσο, έβγαλαν την έκταση 8.340 τετρ. μέτρα.

Ο ασφαλιστής αγόρασε από το οικόπεδο αυτό 400 τετρ. μέτρα, αλλά έχει καταπατήσει 2.900 από την υπόλοιπη έκταση, την οποία όμως το Δημόσιο θεωρεί δική του, αφού δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, δεδομένου ότι το αρχικό οικόπεδο είχε έκταση μόνο 5 στρεμμάτων.

Ένας περίοικος, που… τόλμησε να ενοχλήσει τον καταπατητή για την παρανομία του, βρέθηκε με… κομμένο αφτί, ενώ οι δασικοί που του έκαναν μήνυση για την καταπάτηση βρέθηκαν… κατηγορούμενοι!

Τι συμβαίνει τελικά; Ποιοι καλύπτουν τον καταπατητή και γιατί;

Μήπως ο Εισαγγελέας Πειραιά θα πρέπει να ζητήσει αναψηλάφιση της δίκης στο Εφετείο, το οποίο απάλλαξε τον παρανομούντα και του επέτρεψε να… καθίσει στο σκαμνί εκείνους που προσπάθησαν να διαφυλάξουν τη δημόσια έκταση και να εφαρμόσουν τον νόμο;

Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα. Γιατί οι δασικοί υπάλληλοι και ο δασάρχης θα δικαστούν στις 5/12 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά και σίγουρα, αν δεν έχει γίνει εισαγγελική παρέμβαση, κινδυνεύουν να καταδικαστούν!

Προς δόξαν των κυκλωμάτων και εκείνων που τα στηρίζουν…


Σχολιάστε εδώ