Βιομηχανία σκανδάλων: «Τα ΕΛΠΕ»

Η διαφθορά βασιλεύει. Ο νόμος της σιωπής και της αδιαφάνειας που επέβαλε η διοίκηση έφερε το αποτέλεσμα η διαφθορά να διαχυθεί και προς τα κάτω. Μίζες από τις προμήθειες αργού και ντίζελ, μίζες από τα έργα, μίζες από τις εταιρείες φύλαξης, μίζες από τις εταιρείες συμβούλων και πάει λέγοντας. Έτσι τώρα έχουν προχωρήσει στις μίζες από το φαγητό των εργαζομένων, από τα λεωφορεία του προσωπικού. Κλέβουν από τον αγωγό (γράφτηκε πρόσφατα σε εφημερίδες), κλέβουν από τα φορτία, μόνο της Παναγιάς τα μάτια γλιτώσανε.

• Μέχρι λαθρεμπορία σε βάρος του Δημοσίου και της ΕΕ έκαναν και μάλιστα το αρμόδιο δικαστήριο, μετά από καταγγελία του αρμόδιου τελωνείου, καταδίκασε τα ΕΛΠΕ σε πρόστιμο 15 εκατομμυρίων ευρώ! Δηλαδή πρόκειται με την ευρεία έννοια για υπόθεση λαθρεμπορίου! Και έπεται και το Ποινικό Δικαστήριο… Τι συνέβη; Τα ΕΛΠΕ πούλησαν ένα φορτίο βενζίνης με προορισμό την ΕΕ (Γαλλία) και το φορτίο ξεφορτώθηκε στην… Κροατία και στην… Τουρκία! Μάλιστα η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ότι το φορτίο ήταν εκτός νομίμων προδιαγραφών (τόση ανικανότητα πια…). Υπεύθυνοι φέρονται 5-6 στελέχη των ΕΛΠΕ, με γνωστότερους τους κ. Ριζάκο και Ρούτση.

• Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε τα εξής: Τα μεν στελέχη της ΝΔ στα ΕΛΠΕ θεωρούν πολύ σημαντικό το ότι η εταιρεία τιμωρήθηκε για υπόθεση λαθρεμπορίου από τη Δικαιοσύνη και το χρεώνουν στο ότι το δίδυμο Χριστοδούλου – Καβουλάκου είναι ανίκανο να διοικήσει την εταιρεία. Τα δε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα ΕΛΠΕ θεωρούν το θέμα λιγότερο σημαντικό και ωθούνται να πιστέψουν ότι στην ουσία η αποκάλυψη είναι προπέτασμα καπνού εκ μέρους του διορισμένου από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος τελώνη για να αποκρυβούν πολύ σημαντικότερες και ουσιαστικότερες παρανομίες που γίνονται στα ΕΛΠΕ.

• Είναι προφανές ότι ο γηραιός πρόεδρος και ο προστατευόμενός του διευθύνων σύμβουλος δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την εταιρεία. Μάλιστα οι κινήσεις τους να παραμερίζουν τα διευθυντικά και λοιπά έμπειρα στελέχη που είναι γνώστες του αντικειμένου και ταυτόχρονα να προσλαμβάνουν συνεχώς ως διευθυντές και συμβούλους (με παχυλότατες αποδοχές) ανθρώπους που έχουν εκδιώξει οι πολυεθνικές εταιρείες και που δεν έχουν ιδέα από πετρέλαια, δημιουργούν ακόμη περισσότερα προβλήματα.

• Η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί επειγόντως με το πρόβλημα. Ο «παππούς» δεν μπορεί να κυβερνήσει το «καράβι», που έχει μετατραπεί σε πεδίο δράσης των αρπακτικών και εστία διαφθοράς. Πρέπει να δει πώς κάποιοι εκ του μηδενός φτιάχνουν στόλους αυτοκινήτων και πλοίων. Πρέπει να δει πώς η μεγάλη κρατική εταιρεία ΕΛΠΕ έφτασε στο σημείο να καταδικάζεται για υπόθεση λαθρεμπορίας. Κι όταν μια τεράστια κρατική εταιρεία κάνει λαθρεμπόριο, τότε πώς ζητάμε από τους ιδιώτες να είναι… άγιοι; Κι εδώ προκύπτει το θέμα ποιος προστατεύει τους υπεύθυνους του κρατικού λαθρεμπορίου; Γιʼ αυτό θα ξαναπούμε ότι πρέπει αμέσως να παρθούν αποφάσεις. Και αντιλαμβάνεται ο «τσάρος της οικονομίας» τι εννοούμε. Γιατί αν παραμείνουν ατιμώρητοι τότε θα έχουμε επιδημία λαθρεμπορίου σʼ όλο τον δημόσιο τομέα.


Σχολιάστε εδώ