άλλα ποραπολιτικά

>> Επιστροφή στον τομέα του… Ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος τότε για τον τομέα της ενέργειας, Γιώργος Σαλαγκούδης, εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Πήρε μάλιστα και μία ψήφο παραπάνω από τις 25 που έχει η ΝΔ στην επιτροπή. Που σημαίνει ότι έχει απήχηση ο Γιώργος και πέραν των ορίων της παράταξής του.

>> ΟΤΙ από την κυβέρνηση δεν εμπλέκονται στη διαδικασία διαδοχής (που κακά τα ψέματα ξεκίνησε…) του Αρχιεπισκόπου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται κιόλας. Οι προτιμήσεις μεταξύ των κορυφαίων υπουργών… τριχάζονται! Μεταξύ των Μητροπολιτών Μεσογαίας Νικολάου (έχει «οπαδούς» στο Μαξίμου), Θεσσαλονίκης Άνθιμου και Σύρου Δωρόθεου. Ο τελευταίος έχει καλές σχέσεις με ΜΜΕ, ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, αλλά φαίνεται να έχει τις… ευλογίες της πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμης.


Δύσκολες μέρες πέρασαν ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου από μια σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε η σύζυγος του αείμνηστου Παναγιώτη Αγγελόπουλου και μητέρα του Θόδωρου. Και οι δυο τους, Θόδωρος και Γιάννα, μέρα νύχτα ήταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Όχι, δεν πάτησε το πόδι του ο άλλος γιος, ο Κωνσταντίνος, με τα παιδιά του…


Είχαμε ξαναγράψει για τις εταιρικές κάρτες που έχουν τα μεγαλοστελέχη στα ΕΛΠΕ. Μαθαίνουμε ότι οι μόνοι που έχουν κάρτες απεριορίστου ορίου είναι οι κύριοι Χριστοδούλου και Καβουλάκος. Και όχι μόνο έχουν κάρτες απεριορίστου ορίου, αλλά και κάνουν απεριόριστη χρήση. Τα ΕΛΠΕ όχι μόνο έχουν σεμνή και τακτική διοίκηση, αλλά τους πέφτει και… οικονομική.

ΥΓ.: Μήπως το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες εταιρείες του δημόσιου τομέα και πάει βασίλειο
η σπατάλη;


Την επομένη του ανασχηματισμού ο Θ. Ρουσόπουλος διοχέτευσε στους δημοσιογράφους ότι είχε εκφρασθεί θετικά για την υπουργοποίηση του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Τις προηγούμενες ημέρες επίσης φρόντισε να ενημερώσει φίλους του δημοσιογράφους για τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Τουρισμού και πόσο καλό ήταν το κλίμα στη συζήτηση που είχαν. Είναι λογικό η σπουδή που επιδεικνύει ο υπουργός Επικρατείας να προκαλεί απορίες. Κλείνει μέτωπα, μου επισημαίνουν. Το θέμα είναι αν η απόφασή του να αλλάξει τακτική αφορά και την ΕΡΤ, ή εκεί θα συνεχίσει να επικρατεί η… λογική Παναγόπουλου.


ΕΙΠΑΝ
Η άποψη (Νίμιτς) ότι ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε «σφαγέας των λαών» δεν είναι καινούργια και δεν ακούγεται για πρώτη φορά. Όσοι μάλιστα έχουν ισχυρή μνήμη θυμήθηκαν ότι στο παρελθόν είχε σταθεί αιτία για μια μίνι-κρίση στο εσωτερικό της Ν. Δημοκρατίας. Ήταν εκεί στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν η ίδια άποψη περί του Μέγα Αλέξανδρου είχε διατυπωθεί σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της ΟΝΝΕΔ, της Νεολαίας της κυβερνητικής παράταξης. Γεγονός που -τότε- είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις και είχε συνέπεια την αντικατάσταση όλων των υπευθύνων του περιοδικού και την ευθεία αποδοκιμασία του αρθρογράφου.

Εύστοχος όπως πάντα ο Κώστας Γείτονας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είπε, σε σχέση με τις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και τις «διαμάχες», στην τηλεόραση της ΝΕΤ: «Ειρήνη κήρυξε το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά… τα στρατά στρατά. Τα όπλα παρά πόδα, θερμοκέφαλοι, μπήκαμε σε ομαλή πορεία».


ΕΙΠΑΝ
Ο Βενιζέλος με το άγχος για αρχηγία θα μπορούσε να είναι ο Χρυσόστομος της Ιεράς Συνόδου, όπως και ο Χρυσόστομος θα μπορούσε να είναι ο Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣΣχολιάστε εδώ