ΕΔΩ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ…

>> Στη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) είναι πιθανό να εκχωρήσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ την αρμοδιότητα του καθορισμού των όρων ασφαλείας στη λειτουργία των αεροδρομίων των κρατών μελών. Η απόφαση μπορεί να ληφθεί στις αρχές του 2008, όταν η Κομισιόν θα συζητήσει την καθιέρωση κανονισμού τον οποίο προτείνει ο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Μπαρό σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη. Επίσης το ευρωκοινοβούλιο θα συζητήσει στις 23 Οκτωβρίου πρόταση του κ. Μαυρομμάτη που ζητεί να ενισχύσει η Κομισιόν την καθιέρωση «Οικολογικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης», κατά τα πρότυπα της Πολιτιστικής.

>> Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με την έκθεση για την ισότητα ανδρών και γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (2007), η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου χαιρέτισε τα 50 χρόνια προόδου στο θέμα της κατοχύρωσης της ισότητας ανδρών και γυναικών, με αποκορύφωμα την αναφορά της σε όλα τα πεδία δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών. Τόνισε, όμως, τις συγκεκαλυμμένες ανισότητες ανδρών και γυναικών που εξακολουθούν να παραμένουν στις πολιτικές και πρακτικές των κρατών μελών της ΕΕ.

>> Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Αντώνης Τρακατέλλης τονίζει ότι η ασαφής θέση της πορτογαλικής προεδρίας στο θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η εμφανής διαφορά της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων και στην αποφασιστική πίεση που πρέπει να ασκηθεί στην τουρκική κυβέρνηση για ολοφάνερη παράβαση και συνεχή κωλυσιεργία, προκειμένου να ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες. Απευθυνόμενος δε στην Τουρκία επαναλαμβάνει ότι οφείλει να αντιληφθεί πως με την πάγια τακτική της να κωλυσιεργεί, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, το μόνο που θα επιτύχει είναι η επιδείνωση των ενταξιακών προοπτικών της.


Σχολιάστε εδώ