Ας το σκεφτούν…

Και αυτή η λύση πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ένα «Συμβούλιο Σοφών», που και μόνο τα ονόματα των συμμετεχόντων, αποτελούν εγγύηση και κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει για την εντιμότητα και την ακεραιότητά τους. Ποιοι θα μπορούσαν να αποτελούν αυτή τη λύση ειρήνευσης και ομόνοιας ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Αναστάσης Πεπονής, ο Γεράσιμος Αρσένης, ο Αντώνης Λιβάνης.

Ίσως κάποιοι να πουν θα παλέψουμε με 70άρηδες και 80άρηδες έναν αντίπαλο που δεν είναι καν 50άρης; Αυτή είναι η ανανέωση;

Δεν διαφωνούμε, μόνο που στο μειονέκτημα της ηλικίας υπάρχει το πλεονέκτημα της εμπειρίας, του κύρους, του κύρους αποδοχής και της σοφίας. Και έχουν όλοι περάσει από σαράντα κύματα και ξέρουν πώς μπορεί να σωθεί το ΠΑΣΟΚ πριν να έχει την τύχη της Ένωσης Κέντρου, του Κόμματος των Φιλελευθέρων και όλων των κατά καιρούς κομμάτων του δημοκρατικού χώρου.

Αγωνία εκφράζουμε. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, η επομένη της αναμέτρησης (αν φθάσουμε σ’ αυτήν χωρίς αίματα…) δεν θα είναι καθόλου μια ίδια μέρα. Ο χωρισμός δύσκολα θα αποφευχθεί. Οι υποσχέσεις, δεσμεύσεις και υπογραφές που ανακοινώθηκαν μεγαλόστομα είναι συμβόλαια χωρίς ισχύ… από τη στιγμή που δεν προβλέπουν… ποινές!

Μπρος σ’ αυτόν τον κίνδυνο κανένας δεν μπορεί να παραμένει με σταυρωμένα τα χέρια, παρακολουθώντας από τον καναπέ το μοιραίο να έρχεται και να μην αντιδρά, να μη βάλει τα στήθη του να το αποτρέψει.

Όλοι όσοι έζησαν αυτή την όμορφη διαδρομή με οδηγό τον Ανδρέα και επιβάτες τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχουν ευθύνη για τη συνέχεια…


Σχολιάστε εδώ