ο Δαίμονας των δημαρχείων

Δυστυχώς όμως, πολλά από τα μέλη του ΔΣ θεώρησαν ότι αυτό το γόητρο πρέπει να το εκμεταλλευτούν προς όφελός τους. Ο αντιπρόεδρος Σταύρος Γεωργόπουλος έχει σηκώσει δική του σημαία, ως νέος καρδινάλιος, λειτουργώντας αυτόβουλα και ανεξάρτητα. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ως μέλος του ΔΣ, δεν συμμετείχε καν στη συλλογική προσπάθεια της Ένωσης για τη βοήθεια στους δυστυχείς πυρόπληκτους. Μαθαίνω ότι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος είναι έντονα δυσαρεστημένος με αυτές τις συμπεριφορές και σκέπτεται πολύ σοβαρά το τι θα κάνει. Αλλιώς ξεκίνησε η νέα προσπάθεια, αλλιώς βλέπω να καταλήγει.

***
Δεξιά και αριστερά τηλεφωνεί ο τοπάρχης Ν. Ηρακλείου, προκειμένου να βρει μιαν «άκρη» για να μην είμαστε αυστηροί μαζί του στην κριτική μας. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν, οι νέοι τώρα μαθαίνουν. Ας το γράψω άλλη μια φορά και θα είναι και η τελευταία. Σε τούτη την εφημερίδα την είδηση δεν την πουλήσαμε ποτέ. Είτε αφορούσε φίλο είτε εχθρό. Δεν ανήκουμε στη φυλή που εξαγοράζεται με καθρεφτάκια και μπιχλιμπίδια. Η κριτική μας είναι πάντα καλόπιστη και τεκμηριωμένη, χωρίς προσωπικά συμφέροντα. Τελεία και παύλα. Φίλους έχουμε που πίνουμε καφέ στην πλατεία. Σε τούτες τις σελίδες υπάρχουν γεγονότα που κρίνονται και καταγράφονται. Τελεία και παύλα. Μη χαλάς τον χρόνο σου τοπάρχη μου για να βρεις την άκρη που θα μας πιέσει. Δεν ξέρω πού τα έχεις μάθει αυτά, αλλά σ’ εμάς δεν πιάνουν. Ας έρθουμε λοιπόν τώρα στην καλόπιστη κριτική μας επί του έργου σου. Έχω μια αποριούλα: Με ποιες αρμοδιότητες εργάζεται στο γραφείο σου η συμπαθέστατη κορούλα σου; Το ρωτώ γιατί εμένα μου είπε ότι είναι «για οτιδήποτε χρειάζεται ο δήμαρχος». Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Έχω τον λόγο μου. Στο επανιδείν.

***
Σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που βρίσκονταν στους πρόποδες του Υμηττού προχώρησε ο δήμος Γλυφάδας. Μη φανταστείτε τίποτα βίλες με πισίνες. Μια μάντρα με τσιμεντόλιθους ήταν, αλλά δεν έχει σημασία. Σήμερα η μάντρα και αύριο μέσα στη μάντρα ένα σπιτάκι. Μέχρι εδώ εύγε τοπάρχη μου. Με αυτές τις ρημάδες τις κατασκευές που βρίσκονται δίπλα στη Μαρίνα και έχουν μετατραπεί σε μπουζουξίδικα, τι γίνεται; Είναι τόσο εξόφθαλμες οι παρανομίες, που ακόμη και η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει ρεύμα και ο επιχειρηματίας έβαλε απέξω μια στρατιωτική γεννήτρια μέσα σ’ ένα φορτηγό! Εκεί, δήμαρχέ μου, η μπουλντόζα δεν έχει πρόσβαση; Μου λένε ότι η ανοχή επ’ αυτού έχει διακομματική σφραγίδα στο δημοτικό συμβούλιο.

***
Υπόμνημα με υπογραφές κατοίκων της περιοχής Ρέστη στη Σαλαμίνα έφτασε προχθές στα γραφεία του δημάρχου. Το περιεχόμενο της καταγγελίας αφορά ένα παραλιακό μαγαζί, το οποίο, κατά την αναφορά, έχει γίνει στέκι τοξικομανών. Το περίεργο σ’ αυτήν την ιστορία, όπως μου είπαν κάτοικοι, είναι ότι αυτά όλα είναι γνωστά στον δήμαρχο από τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά κάνει πως δεν βλέπει. «Στείλαμε την καταγγελία με ονόματα και υπογραφές, για να τον θέσουμε προ των ευθυνών του. Να δούμε τώρα τι θα κάνει». Αυτό μου είπαν μερικοί από τους υπογράφοντες. Εάν τα πράγματα είναι έτσι, τότε είναι σοβαρά.

***
Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας, Βαγγέλης Κίτσος, επανέφερε το θέμα με την παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών από το λατομείο της περιοχής, που γίνεται επί μήνες από έναν συγκεκριμένο εργολάβο. Αντί να πληρώνει ο εργολάβος, πληρώνεται κιόλας! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο δήμος «βάφτισε» την εξόρυξη καθαρισμό των χώρων γύρω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται δίπλα στο λατομείο, και έδωσε, δήθεν με διαγωνισμό, και 10.000 ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεται και η κόρη μου, που είναι τεσσάρων μηνών, ο εργολάβος πουλάει τα υλικά και βάζει μπικικίνια στο παντελονάκι του. Τα δέκα χιλιάρικα που υποτίθεται ότι πήρε για να καθαρίσει τον χώρο (!) δεν φτάνουν για τα μεροκάματα των μηχανημάτων ούτε για δύο ημέρες. Δυστυχώς το θέμα τέθηκε χωρίς καμία απάντηση από τον αγαπητό δήμαρχο.

***
Βρέθηκα πριν από λίγες μέρες στο νεκροταφείο του Δήμου Περιστερίου. Είχα ένα περίεργο ραντεβού. Τέτοια μέρη διαλέγω για συναντήσεις. Άσε τους άλλους να πηγαίνουν στο Κολωνάκι. Επί της ουσίας τώρα. Η εικόνα που επικρατεί ως προς την αισθητική του χώρου, καθαριότητα κ.λπ., είναι επιεικώς απαράδεκτη. Μέχρι και θάμνοι έχουν φυτρώσει ανάμεσα στα μνήματα. Είδα μερικούς εργάτες με κάτι σκούπες στα χέρια να προσπαθούν να καθαρίσουν, αλλά εκεί, ρε συντρόφια, χρειάζεται συνεργείο του στρατού για να πει κάποιος ότι επικρατεί ο στοιχειώδης σεβασμός στις μνήμες των νεκρών. Αναζήτησα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στο τηλέφωνο για να μάθω περισσότερα γι’ αυτό το χάλι, αλλά ακόμη περιμένω να με… συνδέσουν. Παιδιά, έχω δυο φορτηγά χώμα από το εξοχικό μου. Να τα φέρω κι εγώ εκεί;

***
Σήμερα εγώ, αύριο εσύ, μεθαύριο κάποιος άλλος. Δεν μιλώ για σένα, μην πεις τίποτα και για εμένα, τραλαλά τραλαλό. Όλοι αυτό το τραγουδάκι λένε στα στέκια της περιοχής των Άνω Λιοσίων, προσπαθώντας να δώσουν μια απάντηση για τη σιωπή των αμνών που επικρατεί με τις περιβόητες βαλίτσες που ήταν γεμάτες με εκατομμύρια ευρώ και ταξίδεψαν στην Ελβετία επί των ημερών Παπαδήμα. Η σημερινή διοίκηση ούτε ένα έγγραφο μιας σελίδας δεν έχει στείλει στις αρμόδιες αρχές για να μάθει τι έχει απογίνει αυτή η ιστορία. Όλα τα έχει πλακώσει η απέραντη σιωπή. Ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει την έρευνα πριν από τρία χρόνια βρίσκεται ακόμη στο προκαταρκτικό στάδιο, αφού οι μάρτυρες όλο και βρίσκουν κάποια δικαιολογία για να μην πηγαίνουν να εξεταστούν. Αλλιώς μας τα έλεγες, φίλτατε δήμαρχε, προεκλογικά, αλλιώς μας τα λες τώρα. Άντε όλοι μαζί ξανά το τραγουδάκι. Να το εμπεδώσουμε, γιατί βλέπω να γίνεται εθνικός ύμνος σε τούτη τη δύστυχη χώρα.

***
Μήπως ήρθε η ώρα να πληροφορηθεί ο μαρουσιώτικος λαός πόσα παίρνουν κάθε μήνα ορισμένα μεγαλοστελέχη που εργάζονται (!) στον Δήμο Αμαρουσίου; Ρωτάμε όχι από περιέργεια, αλλά γιατί το σλόγκαν «είμαστε καταχρεωμένοι και χρωστάμε παντού» έχει γίνει πλέον καραμέλα στο στόμα του δημάρχου και των άμεσων συνεργατών του. Έλεος!

***
Η ασυνεννοησία και η έλλειψη συντονισμού μεταξύ δημάρχου, αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων στον Δήμο Αμαρουσίου, στο αποκορύφωμά της (!) ή πιο απλά, όπως λέει και ο λαός μας: «Στον δήμο δεν γνωρίζει η Δεξιά τι ποιεί η Αριστερά».

***
Κάποιο πουλάκι, που συνηθίζει να κελαηδάει πολύ, μας σφύριξε ότι πολύ σύντομα θα ακουστεί ένα πολύ μεγάλο μπαμ στο Μαρούσι που θα προέρχεται από πλευράς δήμου. Προς το παρόν αυτό μόνο και τίποτα άλλο.

***
Μια και ο λόγος για το Μαρούσι. Τα 7 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν οι διαφημιστικές εταιρείες με τις παράνομες πινακίδες πότε σκοπεύεις, δήμαρχε, να τα εισπράξεις; Μην κουράζεσαι για την απάντηση, είναι γνωστή. Όσον αφορά τις φωτογραφίες με το ξήλωμα 2-3 πινακίδων αυτό ήταν. Τελείωσε το φιλμ και τελείωσε και η θεατρική παράσταση. Αυτά για να μη μας περνάνε για κουτόφραγκους.

***
Στις 600.000 ευρώ έχει φτάσει το χρέος της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Φιλοθέης προς τρίτους. Στο ταμείο της επιχείρησης δεν υπάρχει ούτε ευρώ για χαρτοπετσέτες. Ο πρόεδρός της και πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Παχύλας, όπως μαθαίνω, θεωρεί ότι αυτή η τεχνική απαξίωση της επιχείρησης γίνεται για να χρεωθεί ο ίδιος την άσχημη εικόνα, αφού ο δήμαρχος γνωρίζει ότι ο Νίκος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές και κάνει ό,τι μπορεί για να τον απαξιώσει. Η παροιμία όμως είναι γνωστή και μάλλον και αυτήν τη φορά θα βγει αληθινή. «Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», μας είπε ο πρόεδρος της επιχείρησης. Κάτι θα ξέρει αυτός περισσότερο από μας.

***
Την ξανθιά κυρία του Π. Φαλήρου, δημοτική σύμβουλο, διάλεξε πρώην υπουργός, που έφυγε νύχτα από το υπουργείο του, για κομματάρχη στη συγκεκριμένη περιοχή, στις πρόσφατες εκλογές. Είναι δυνατόν ρε παιδιά; Δίνεις το χέρι σου στην κυρία και μετράς πόσα δάκτυλα σου λείπουν. Βοά η πόλη για τη λαμογίστικη συμπεριφορά της. Βρε υπουργέ, δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Στενοχωρέθηκα που έφυγε η φίλη μου η Γιαννάκου. Κρίμα. Πήγα στον εκδότη και υπέβαλα παραίτηση. Ήμασταν πολύ αυστηροί μαζί της. Εκεί που ήμουν έτοιμος να φύγω, μου είπαν ότι προσλήφθηκε στο MAD FM για μουσική εκπομπή με τίτλο «Η Ρεπούση κι εγώ». Την πήρα πίσω την παραίτηση. Έχει μεγάλη καρδιά ο εκδότης μου.


Σχολιάστε εδώ