Ο Λιλλήκας αδειάζει τον Χριστόφια

Ο κ. Λιλλήκας έδωσε την περασμένη Παρασκευή συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε ότι πήρε τις αποφάσεις του και ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα Τάσσου Παπαδόπουλου αντί εκείνη του γ.γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια. Ο κ. Λιλλήκας θεωρεί ότι κατά τη συνάντησή του με τον κ. Χριστόφια ο τελευταίος σε ορισμένα από τα ερωτήματά του δεν κατάφερε να του δώσει απαντήσεις, ενώ σε άλλα οι απαντήσεις του δεν ήταν πειστικές. Ο τέως ΥΠΕΞ επισήμανε ότι δεν πείσθηκε γιατί αυτήν τη χρονική στιγμή ο κ. Χριστόφιας κατέρχεται υποψήφιος και τόνισε ότι, κατά την εκτίμησή του, η υποψηφιότητα Χριστόφια βοηθά και δίδει προοπτική σε εκείνη του Ι. Κασουλίδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού. Επιπρόσθετα διευκρίνισε θα είναι πάντοτε ΑΚΕΛικός γιατί η καρδιά του κτυπά αριστερά.

Γιατί Τάσσο

Ο κ. Λιλλήκας μπορεί μεν να μην έχει πεισθεί από τον κ. Χριστόφια, όμως έχει πεισθεί από την πολιτική Τάσσου Παπαδόπουλου, την οποία έχει υπηρετήσει ως υπουργός Εμπορίου και Εξωτερικών με την ιδιότητα του στελέχους του ΑΚΕΛ, Αριστερά – Νέες Δυνάμεις. Ο κ. Λιλλήκας τόνισε ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Τάσσου Παπαδόπουλου επειδή έχει σταθερή και διεκδικητική πολιτική και είναι αντίθετος με την επιστροφή του Σχεδίου Ανάν.

Ύβρεις

Οι δηλώσεις Λιλλήκα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άντρος Κυπριανού χαρακτήρισε ως ύβρεις τις δηλώσεις Λιλλήκα και ειδικότερα εκείνες που αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα Χριστόφια δημιουργεί προοπτικές στην υποψηφιότητα Κασουλίδη. Το ΑΚΕΛ ενοχλήθηκε, επειδή ο κ. Λιλλήκας επιμένει να δηλώνει ΑΚΕΛικός προκειμένου να μετακινήσει ψηφοφόρους από τον κ. Χριστόφια προς τον κ. Παπαδόπουλο. Συναφώς, ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι δεν μπορεί ο κ. Λιλλήκας να απευθύνεται στους ΑΚΕλικούς και να τους ζητά να ψηφίσουν τον κ. Παπαδόπουλο όταν οι ίδιοι οι ΑΚΕΛικοί αποφάσισαν την υποψηφιότητα Χριστόφια. Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού οι δηλώσεις Λιλλήκα είναι όμοιες με εκείνες των Κουτσού (Ευρωπαϊκό Κόμμα), Συλλούρη (Ευρωπαϊκό Κόμμα), Ομήρου (ΕΔΕΚ), Κουλία (ΔΗΚΟ) και Πιττοκοπίτη. Οι θέσεις του κ. Λιλλήκα μαρτυρούν, όπως είπε ο κ. Κυπριανού, ότι έχει προ καιρού συμμετάσχει στην επικοινωνιακή πολιτική του κ. Παπαδόπουλου. Τέλος, εκτός από τη λύπη του ΑΚΕΛ για τη στάση που τηρεί ο κ. Λιλλήκας, ο κ. Κυπριανού τον παρέπεμψε στην κρίση των στελεχών του κόμματος.

Χαιρετίζουν

Στον αντίποδα, τα κόμματα που στηρίζουν τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, όπως και το Ευρωπαϊκό Κόμμα, χαιρέτισαν την απόφαση Λιλλήκα, προσδοκώντας ότι μπορεί να δώσει νέα θετική δυναμική στον προεκλογικό αγώνα.


Σχολιάστε εδώ