Αφήστε τις τσιγκουνιές…

Οι πολίτες, που είδαν να χάνουν μέσα σε δευτερόλεπτα ό,τι με θυσίες και μόχθο είχαν χρόνια φτιάξει, δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για την καταστροφή που έπαθαν.

Ας αφήσουν λοιπόν τις εξυπνάδες οι υπουργοί περί ρυθμίσεων και αναστολής είσπραξης χρεών, γιατί μόνο τρελοί θα έστελναν ένταλμα στα τραγικά θύματα των πυρκαγιών για να πληρώσουν κάποια χρήματα που χρωστάνε. Να τα πληρώσουν από ποιο εισόδημα, όταν τα πάντα κάηκαν;

Από τους ανθρώπους αυτούς μήπως θα πέσει έξω το κράτος αν τους χαρίσει τα χρέη τους; Εδώ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ διέγραψαν χρέη συνεταιρισμών που ξεπερνούσαν το ΕΝΑ ΤΡΙΣ. δραχμές. Μόλις την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση Καραμανλή χάρισε 51.000.000 ευρώ! Και ένα σωρό άλλα με τροπολογίες χαριστικές που έφερε υπέρ των διαπλεκόμενων.

Αλλά και οι τράπεζες ας αλλάξουν βιολί. Ας φανούν και μια φορά ανθρώπινες. Δισεκατομμύρια αύξησαν τα κέρδη τους. Δεν θα πέσουν έξω, αν με γενναιοδωρία σβήσουν τις οφειλές που έχουν οι πυροπαθείς.

Και βέβαια η Πολιτεία ας ξεχάσει ότι θα απαιτήσει έστω και μία δεκάρα από τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών όπου οι φλόγες κατέστρεψαν τα πάντα.

Ας δείξουν όλοι ότι δεν είναι Σάιλοκ.


Σχολιάστε εδώ