Πατρινά και… άλλα

Αυτή είναι μόνο η αρχή και εάν δεν ξεκαθαρίσει η ηγεσία τις προθέσεις της τότε δεν θα έχουμε απλώς πόλεμο, αλλά σφαγή!

Είχαμε σημειώσει -πριν από δύο περίπου μήνες- ότι ο κ. Αντζουλάτος έχει τη θεμιτή φιλοδοξία να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Πατρέων. Μάλιστα είχαμε αναρωτηθεί ποια θα είναι η αντίδραση σε μια τέτοια περίπτωση του Ανδρέα Φούρα. Και να που απάντηση ήλθε με πρωτοσέλιδο της «ΗΜΕΡΑΣ», στο οποίο σημειώνεται: «Υπό διωγμό ο Αντζουλάτος από τον Φούρα». Αφορμή του δημοσιεύματος στάθηκε η απόφαση του δήμου να ανακληθεί η άδεια του εστιατορίου «Πολιτεία».

Αυτό που τώρα με ενδιαφέρον περιμένουμε είναι οι αντιδράσεις τόσο του κ. Αντζουλάτου όσο και των στενών του φίλων που κατέχουν σημαντικές πολιτικές θέσεις στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Η μάχη για την επικράτηση στη ΝΟΔΕ δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρισθεί μόνο μάχη εσωκομματικών στρατοπέδων αλλά και πολιτικών απόψεων. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Ανδρέας Αβραμόπουλος να επικαλείται την κ. Μπακογιάννη σε περίπτωση που θα ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία. Και δεν μπορεί να το πράξει γιατί ήδη το γραφείο της υπουργού Εξωτερικών έχει επικοινωνήσει με τους κ. Σιαμπλή και Μπονάνο.

Φυσικά δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς ήταν το αντικείμενο της συζήτησης αλλά σίγουρα οι άνθρωποι της κ. Μπακογιάννη θέλουν να συσπειρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη εν όψει του Συνεδρίου. Και φυσικά καμία πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αναληφθεί στην παρούσα φάση από την ομάδα της Ντόρας. Αλλά σε περίπτωση που θα προκύψει θέμα ηγεσίας όλα θα είναι έτοιμα.

Αλλά μου φαίνεται ότι η Αθήνα υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο. Και σ’ αυτήν την περίπτωση οι ξενοδόχοι είναι -αν θυμάμαι καλά- τέσσερις! Οι βουλευτές του νομού. Και σε κάθε εκλογή προέδρου στη ΝΟΔΕ ο Νικολόπουλος παίζει κυρίαρχο ρόλο. Φυσικά στην περίπτωση αυτή ρόλο θα παίξει και ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Σίγουρα τα πράγματα δεν θα τ’ αφήσουν στην τύχη τους και οι άλλοι δύο βουλευτές. Άλλωστε στην παρούσα φάση ο κ. Βασιλείου θεωρείται αρκετά ισχυρός μετά τις νομαρχιακές εκλογές. Το ίδιο και ο Μιχάλης Μπεκίρης του οποίου η κάθε κίνηση έχει σημασία, αφού έχει στενή συνεργασία με τον Κυριάκο…


Σχολιάστε εδώ