Στην Τυποεκδοτική θα τυπώνεται ο «Ελεύθερος Τύπος»!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκδοτικής εταιρείας, στο πλαίσιο της «περαιτέρω αναβάθμισης του “Ελεύθερου Τύπου”, αποφασίστηκε η εκτύπωσή του να γίνεται στα πιεστήρια της εταιρείας Τυποεκδοτική».

Η συνεργασία συμφωνήθηκε σε «μακροπρόθεσμη βάση». Σύμφωνα με πληροφορίες, εξασφαλίστηκε η εκτύπωση του «Ελεύθερου Τύπου» με χρήση αποκλειστικής μηχανής για την εφημερίδα και με όρους που η ίδια θέτει σε χρόνους. Στη συνάντηση του σωματείου των τεχνικών η διοίκηση του «Ελεύθερου Τύπου» υποσχέθηκε πως θα γίνει προσπάθεια οι απολυμένοι εργαζόμενοι να προσληφθούν από την Τυποεκδοτική, με διαφορετική όμως σύμβαση από αυτήν που έχουν σήμερα. Ουσιαστικά δηλαδή να δεχθούν να περάσουν στο καθεστώς των λιθογράφων με χαμηλότερους μισθούς.

Στους Τράχωνες θα διατηρηθεί το πιεστήριο των περιοδικών, μέχρι νεωτέρας. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι η χρονική συγκυρία της απόφασης αυτής, καθώς εδώ και πολύ καιρό ήταν γνωστό πως το πιεστήριο του «Ελεύθερου Τύπου», το οποίο είχε αγοραστεί από την παλιά ιδιοκτησία από το συγκρότημα Μπόμπολα έναντι υψηλού τιμήματος, δεν μπορούσε να λειτουργήσει ικανοποιητικά και να τυπώσει το νέο φύλλο.

Αν οι «μάνατζερ» της Γιάννας Αγγελοπούλου χρειάστηκαν 8 μήνες για να κατανοήσουν το αυτονόητο, ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την εφημερίδα; Αυτό ήταν το ερώτημα που διατυπωνόταν ανοιχτά εντός της εφημερίδας μετά την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης για το πιεστήριο.


Σχολιάστε εδώ