Στήνει το συνέδριο η Ντόρα

Μάλλον όχι απλώς προεκλογική (εσωκομματική) εκστρατεία, αλλά κυριολεκτικά «οργιάζει», κατά τη χαρακτηριστική έκφραση κορυφαίου υπουργού! Και μάλλον είναι δικαιολογημένη αυτή η τοποθέτηση, όσο κι αν φαίνεται ακραία, αφού ήδη… καθ’ άπασαν την επικράτειαν άνθρωποι της Ντόρας, στελέχη της εμπιστοσύνης της, οργώνουν όλες τις ΤΟ της ΝΔ, τις ΝΟΔΕ, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις οργανώσεις του χώρου της ΤΑ, τα πάντα!

Στόχος, εμφανής, εμφανέστατος, να ελεγχθεί το συνέδριο, να εκλεγούν όσο περισσότεροι γίνεται σύνεδροι προσκείμενοι στη Ντόρα, ώστε να ελεγχθούν και τα νέα κομματικά όργανα που θα εκλεγούν απ’ το συνέδριο του Ιουλίου. Απώτερος στόχος, μέσω του ελέγχου των κομματικών οργάνων, ο έλεγχος της… μετά-Καραμανλή εποχής! Θα πείτε, δεν είναι… νωρίς για συζήτηση και διεργασίες για μετά-Καραμανλή εποχή; Έτσι είναι. Έτσι τουλάχιστον πιστεύει η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ και των βουλευτών του κόμματος. Όχι όμως -προφανώς- η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία θέλει να είναι… μονίμως έτοιμη, διά παν ενδεχόμενον, που λένε. Άλλωστε το παιχνίδι με τους εσωκομματικούς συσχετισμούς πάντα τη θέλγει.

Απ’ την άλλη μεριά όμως είναι γεγονός ότι αυτές οι κινήσεις της δεν συγκινούν παρά μια μικρή μειοψηφία κομματικών μελών, της μητσοτακικής πτέρυγας. Αποκλειστικά.

Και αυτό διότι ο Καραμανλής δεν αμφισβητείται από κανέναν. Σε καμιά περίπτωση. Ούτε σε όνειρα… θερινής νύχτας. Και αυτό το έχουν διαπιστώσει οι της Ντόρας άνθρωποι που τρέχουν σε όλη την Ελλάδα προς άγραν… συνέδρων. Και της το διαμήνυσαν.

Ούτε όμως και οι βουλευτές προκύπτουν «διαθέσιμοι» για να ενταχθούν στα παιχνίδια της ΥΠΕΞ. Κατ’ αρχάς αυτό που τους απασχολεί είναι… η επανεκλογή τους, όποτε κι αν γίνουν τελικά οι εκλογές, οι οποίες πάντως δεν αργούν. Αλλά το σημαντικότερο, ουδεμία κι απ’ αυτούς αμφισβήτηση του πρωθυπουργού υπάρχει.

Οπότε μάλλον… τζίφος οι στοχεύσεις της Ντόρας.

Πάντως είναι γεγονός ότι τούτη την περίοδο στη ΝΔ όλοι οι δελφίνοι, δυνάμει ή αυτοχρισθέντες, έχουν εξαφανιστεί. Κυριολεκτικά. Έχουν κάνει πίσω, έχουν υποστείλει τις σημαίες τους. Εν όψει εκλογών και λόγω της απόλυτης κυριαρχίας Καραμανλή έχουν αναστείλει τις όποιες φιλοδοξίες ή δραστηριότητές τους. Πλην της Ντ. Μπακογιάννη και του Δημ. Αβραμόπουλου, κατά τις εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών. Ωστόσο υπάρχει μια εμφανής διαφορά μεταξύ της στρατηγικής της Ντόρας και του Αβραμόπουλου. Η ΥΠΕΞ κάνει, όπως προαναφέραμε, παιχνίδι συσχετισμών.

Αντίθετα ο υπουργός Υγείας κινείται εκτός της λογικής συσχετισμών. Ακολουθεί -διαχρονικά- διαφορετική στρατηγική. Φιλοτεχνεί «παραταξιακό» προφίλ. Δείχνει ότι η διαμάχη των εσωκομματικών συσχετισμών τον απωθεί. Και με αυτήν τη στρατηγική κερδίζει πόντους. Πολύ περισσότερο που στη ΝΔ συχνά-πυκνά ενεργοποιούνται τα αντιμητσοτακικά ανακλαστικά…


Σχολιάστε εδώ