Κανενός όμηροι…

Η επιλογή του Καραμανλή να «παίξει» και με τον Πούτιν έχει κόστος. Είναι σίγουρο ότι οι Αμερικανοί θα μας ανάψουν φωτιές… Μας θέλουν… υπηκόους. Προτεκτοράτο τους την Ελλάδα. Όπως παλιά. Οι καιροί όμως άλλαξαν. Μπορούσαν πάντως οι Αμερικανοί να μας είχαν ολότελα δικούς τους, αν στήριζαν τα εθνικά μας δίκαια και δεν τα έδιναν συνεχώς όλα στους Τούρκους.

Η ανάγκη της Ρωσίας να έχει δίοδο στην Ευρώπη είναι η μεγάλη ευκαιρία για μας, που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Μπρος στα οφέλη δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Μπορούμε να αντισταθούμε, να αντέξουμε στους εκβιασμούς και τις απειλές. Ενωμένοι και αποφασισμένοι να προστατέψουμε το συμφέρον μας. Να στείλουμε το δικό μας μήνυμα. Ομόφωνα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή για βέτο εδώ και τώρα κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για χρησιμοποίηση ως ονομασία της λέξης «Μακεδονία». Και έπεται συνέχεια…

Στο χέρι της Ουάσινγκτον είναι οι καλές σχέσεις… Που βέβαια δεν είναι μονόδρομος… Το θέμα δεν είναι ποιανού όμηρος θα είσαι, του Μπους ή του Πούτιν, αλλά το αν θα σέβεσαι τον εαυτό σου και θα μείνεις πιστός στις αξίες και τα ιδεώδη που δίδαξαν στον κόσμο οι αρχαίοι μας πρόγονοι.


Σχολιάστε εδώ