Πάρτε πίσω το βιβλίο

Όπως προκύπτει απ’ την έρευνα, με μεγάλη πλειοψηφία οι ερωτηθέντες απαντούν ότι το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού πρέπει να αποσυρθεί και όχι να διορθωθεί, ενώ είναι ελάχιστοι όσοι πιστεύουν ότι πρέπει να μείνει ως έχει.

Αν συνυπολογιστούν οι γραμμές «άμυνας» των υποστηρικτών του βιβλίου, που έχουν συνισταμένη το ότι «εντάξει, έχει κάποια προβλήματα το βιβλίο, θα διορθωθούν κάποια σημεία και… όλα μέλι-γάλα», καθώς και ότι αυτήν τη γραμμή ασπάζεται και δημόσια η υπουργός Παιδείας Μαρ. Γιαννάκου, η οποία με τη συμπεριφορά της έχει κοστίσει στην κυβέρνηση σοβαρότατο κόστος, ίσως σοβαρότερο και απ’ την υπόθεση των ομολόγων (!), τότε το συμπέρασμα είναι πως με τις απαντήσεις του ο λαός δείχνει μια αξιοθαύμαστη αντίσταση στον επικοινωνιακό ορυμαγδό των απανταχού «εκσυγχρονιστών».

Και ταυτόχρονα υποδεικνύει στην κυβέρνηση ότι οι απρέπειες της κυρίας υπουργού, η σύμπλευσή της με ό,τι πιο ανιστόρητο, δεν πρέπει να περάσουν. Ότι οι κουτοπονηριές πως η ομάδα της κυρίας Ρεπούση, που αποδεικνύεται και ανιστόρητη και σκοπίμως παραποιούσα την ιστορία, αυτή η ίδια ομάδα θα… διορθώσει το βιβλίο, είναι και πολιτικά και ιστορικά επικίνδυνες. Και ότι -εν τέλει- η μόνη επιβεβλημένη λύση είναι η απόσυρση του βιβλίου!

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν το επίμαχο βιβλίο πρέπει να αποσυρθεί, να διορθωθεί ή να μείνει ως έχει (ΠΙΝΑΚΑΣ 1) οι απαντήσεις είναι:

• Το 45,1% απαντά ότι πρέπει να αποσυρθεί.
• Το 35,9% εκτιμά πως να διορθωθεί.
• Το 7,2% λέει να μείνει ως έχει.
• Το 11,8% δηλώνει πως δεν έχει γνώμη.

Σημειώνεται πως αυτή η θέση υπέρ της απόσυρσης και όχι της διόρθωσης του βιβλίου εκφράζεται (ΠΙΝΑΚΑΣ 2) με σοβαρές πλειοψηφίες απ’ τους ψηφοφόρους τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Με μεγαλύτερη μάλιστα διαφορά εκφράζουν αυτήν τη θέση οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα υπέρ της διόρθωσης του βιβλίου τάσσονται οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων.

Τούτο θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τόσο η κυβέρνηση όσο και το ΠΑΣΟΚ και να σταματήσουν να παίζουν εν ου παικτοίς και να αποδέχονται τις κουτοπονηριές είτε υπουργών είτε κομματικών στελεχών, δηλώνοντας κατ’ ουσίαν ότι… πρέπει να φυλάξει ο λύκος τα πρόβατα!

Επίσης (ΠΙΝΑΚΑΣ 3) υπέρ της απόσυρσης τάσσονται και όσοι δηλώνουν κεντροαριστεροί (με μικρή διαφορά) όσο και όσοι δηλώνουν κεντροδεξιοί και κεντρώοι, οι τελευταίοι με μεγάλη διαφορά. Η ίδια διαφορά υπέρ της απόσυρσης διαπιστώνεται και στους κατοίκους της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας (ΠΙΝΑΚΑΣ 4).

Απορρίπτουν τα περί… εθνικιστών!

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι, όπως προκύπτει απ’ την ίδια δημοσκόπηση, με συντριπτικά ποσοστά ο λαός κονιορτοποιεί το βασικό «επιχείρημα» των θεραπαινίδων-υποστηρικτών του βιβλίου απανταχού «εκσυγχρονιστών», είτε κομματικών είτε δημοσιογραφικών, είτε απ’ τον χώρο των πανεπιστημιακών κ.λπ., σύμφωνα με το οποίο… όσοι κριτικάρουν το ανιστόρητο βιβλίο είναι «εθνικιστές»!

Ε, λοιπόν, αυτή η… εμβριθής «ανάλυση» ντερμπεντέρηδων, μπίστηδων, δαμανάκηδων και λοιπών του σιναφιού, χαρακτηρίζεται ανοησία!

Το 72,9% τονίζει τη διαφωνία του και μόνο το 16,1% συμφωνεί με αυτήν τη γελοιότητα (ΠΙΝΑΚΑΣ 5).

Είναι δε χαρακτηριστικό (ΠΙΝΑΚΑΣ 6) πως αυτήν την απαξίωση, την απόρριψη αυτού του επαίσχυντου «επιχειρήματος», μέσω του οποίου ουσιαστικά επιχειρείται να ασκηθεί πολιτική και ιδεολογική τρομοκρατία σε βάρος των επικριτών του βιβλίου, την κάνουν με τα ίδια περίπου ποσοστά οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων…


Σχολιάστε εδώ