Πολιτικά παιχνίδια και εκλογές

Αντίθετα, στη συνείδηση των πολλών, οι εκλογές ταυτίζονται με ένα «κόλπο», ένα τέχνασμα που μπορεί να εφαρμόσει ένα κυβερνητικό κόμμα, προκειμένου να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του.

Δυστυχώς σ’ αυτήν τη νοοτροπία συμβάλλουν και οι εκάστοτε εκλογικοί νόμοι που, είτε με «τα παραθυράκια» τους, είτε με τις φωτογραφικές τους διατάξεις, διαμορφώνονται με στόχο να ενισχύσουν τα κυβερνητικά κόμματα.

Η εκλογολογία έχει ξεκινήσει από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη που διοχετεύουν «σκέψεις» και «απόψεις» για πρόωρη και αιφνιδιαστική προκήρυξη εκλογών, καθώς το ΠΑΣΟΚ φαίνεται αδύναμο να διεκδικήσει τη νίκη.

Κι αυτές τις «απόψεις» και «σκέψεις» ανατροφοδοτεί και μεγεθύνει το «κύκλωμα» των ΜΜΕ και ορισμένοι δημοσιογράφοι που επιδιώκουν να επιβάλουν στη συνείδηση των πολιτών το προεκλογικό «κλίμα». Και στην ανατροφοδότηση του κλίματος αυτού συμβάλλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ που μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής είναι «υποχρεωμένο» να απαιτεί, σε εβδομαδιαία βάση, εκλογές… τις οποίες, στην πραγματικότητα, απεύχεται…

Οι πολίτες βέβαια είναι πιο σοβαροί από ορισμένους πολιτικούς… Αντιμετωπίζουν κάθε μέρα σημαντικά προβλήματα, με το ανεπαρκές τους εισόδημα, με το φάσμα της ανεργίας, με την κρίση των θεσμών της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισής τους… Το λιγότερο που τους απασχολεί είναι οι πρόωρες εκλογές.

Έχουν κατανοήσει, άλλωστε, ότι δεν έχουν πολλά να περιμένουν ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε από το ΠΑΣΟΚ… Που ανταγωνίζονται μεταξύ τους απλά και μόνο για τους κυβερνητικούς θώκους… Κι όχι για το πώς θα λύσουν τα προβλήματα του λαού, που τα παραπέμπουν κάθε φορά στις επόμενες εκλογές.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ