Παίρνει την κατάσταση στα χέρια του

Συμπέρασμα, βέβαια, που δεν ξενίζει, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που θέλει να έχει λόγο ακόμα και για τις συνεντεύξεις των ποδοσφαιριστών. Απλά το καινούργιο της υπόθεσης ήταν ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να πάρει μέτρα και το ρίσκο των αποφάσεων σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θεωρείται το πλέον κρίσιμο για τους «ερυθρόλευκους», αλλά κυρίως για τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ στήριξε μεγάλο μέρος των πλάνων του στη βέβαιη παρουσία της ομάδας του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος που επιτυγχανόταν άλλοτε μέσα από τον τίτλο του πρωταθλητή και άλλοτε λόγω της ειδικής βαθμολογίας, όπως συνέβη το 2004, όταν πέρασε απευθείας στον όμιλο, αν και τερμάτισε δεύτερος στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Από τη σεζόν 2007-2008 όμως υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθούν οι εκπρόσωποί μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, αλλά και να υποχρεωθεί ο πρωταθλητής σε προκριματικούς αγώνες από τη δεύτερη ή την τρίτη φάση. Κάτι που προκαλεί… πονοκέφαλο στον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος ξέρει ότι η επόμενη σεζόν είναι οριακή για τους «ερυθρόλευκους».

Επένδυση… διαρκείας

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το καλοκαίρι λήγουν τα τριετή εισιτήρια διαρκείας που εξέδωσε ο Ολυμπιακός με την επιστροφή του στο Καραϊσκάκης. Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο Σωκράτης Κόκκαλης θα υποχρεωθεί να βάλει το χέρι στη τσέπη για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να τον ωθήσει σε ανανέωση των διαρκείας. Κάθε επένδυση όμως κινδυνεύει με αποτυχία αν δεν κατακτήσει ο Ολυμπιακός το φετινό πρωτάθλημα, ώστε να προκριθεί απευθείας στους ομίλους και να διασφαλίσει την απόσβεση ενός σημαντικού τμήματος των χρημάτων που θα διαθέσει για την ενίσχυση της ομάδας αγωνιστικά και εμπορικά.

«Για μας υπάρχει φέτος μόνο το πρωτάθλημα», ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Κόκκαλης στους πλέον στενούς συνεργάτες του.

Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ λοιπόν έχει «ψύχωση» -για να θυμηθούμε και την έκφραση που προκάλεσε την απόλυση του Σρέτκο Κάτανετς- με τον τίτλο. Θεωρεί την κατάκτησή του θέμα επιβίωσης για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αποδεδειγμένα χρειάζεται ανανέωση σε έμψυχο υλικό, διότι πολλοί ποδοσφαιριστές διανύουν τα τελευταία χρόνια τους σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.
Αν χαθεί ο φετινός τίτλος, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα υποχρεωθεί σε περιορισμό των επενδύσεών του. Έτσι όμως θα βάλει σε κίνδυνο και την επόμενη σεζόν, στην οποία ενδεχομένως μόνο ο πρωταθλητής θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, έστω και από τον προκριματικό γύρο.

Εξετάσεις…

Επειδή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βλέπει ότι η ομάδα του έχει πάρει… φόρα – κατηφόρα, αποφάσισε να παρέμβει και να δείξει σε όλους ότι παραμένει το αφεντικό. Κυρίως όμως ήθελε να ξεκαθαρίσει στον Τροντ Σόλιντ και στους ποδοσφαιριστές ότι δίνουν εξετάσεις, καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι σκοπεύει να πάρει… σκούπα και να κάνει εκκαθαρίσεις.

Αν και μετά τη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης υπάρχουν αρκετά στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός που υποστηρίζουν ότι οι εκκαθαρίσεις θα αρχίσουν πολύ νωρίτερα και πως κάποιοι παίκτες κινδυνεύουν να δουν την πόρτα της εξόδου ακόμα και τον Δεκέμβριο, εάν δεν υπάρξει θεαματική βελτίωση της απόδοσης και της βαθμολογικής συγκομιδής.

Στην πιο δύσκολη θέση, βέβαια, βρίσκεται ο Σόλιντ. Παρά την αισιοδοξία που εξέφρασε στο Ηράκλειο, μετά τον αγώνα με τον Ατσαλένιο για το Κύπελλο, ο Νορβηγός ξέρει πως δίνει εξετάσεις σε κάθε ματς. Κάτι που είχε πει ο Σωκράτης Κόκκαλης στην πρόσφατη συνάντησή τους…


Σχολιάστε εδώ