Κλίμα πανικού στην Αθήνα!

Και μη βιαστείτε να πείτε ότι τελικά θα επικρατήσει ο νόμος της «ομερτά», τα στόματα θα κλείσουν και τελικά θα τη γλιτώσουν και άλλοι πιθανόν ενεχόμενοι στο μέγα σκάνδαλο διαφθοράς. Δεν είναι έτσι. Και δεν είναι έτσι, επειδή η αποκάλυψη που σήμερα κάνουμε αποδεικνύει ότι … δικαίως ανησυχούν όσοι ανησυχούν.

Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, την περασμένη Δευτέρα στο γραφείο που διατηρεί, αν και έχει αποσπασθεί στην Ελλάδα, ο Αδαμόπουλος στις Βρυξέλλες εισέβαλε η OLAF, το ειδικό σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της διαφθοράς, του λαθρεμπόριου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κ.λπ.

Πριν από την «εισβολή» είχαν μπλοκαριστεί όλοι οι διάδρομοι πέριξ του γραφείου που διατηρούσε στην έδρα της Ε.Ε. ο Παν. Αδαμόπουλος, ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε «απρόοπτο».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι «Ράμπο» της ΕΕ φεύγοντας απ’ το «πολύτιμο» γραφείο ασφάλισαν τα πάντα, αφού προηγουμένως πήραν μαζί τους κομπιούτερ, σκληρούς δίσκους και άλλα αντικείμενα, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στην περαιτέρω έρευνα της βρώμικης υπόθεσης. Και απ’ τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει ότι έχουν ονόματα με… ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις έρευνες. Κατόπιν αυτών, έχει πέσει… πανικός σε ορισμένους στην Αθήνα!

Είναι προφανές ότι οι υπηρεσίες της Ε.Ε. ενήργησαν ύστερα από παραγγελία των ελληνικών διωκτικών αρχών, ώστε να αποκαλυφθεί κάθε πτυχή της πολυσχιδούς δραστηριότητας του Αδαμόπουλου. Πολύ πιθανόν απ’ τη μελέτη των στοιχείων απ’ το «ευρωπαϊκό» γραφείο του να προκύψουν στοιχεία για τις διασυνδέσεις του, τις (όχι αθώες…) σχέσεις του κ.λπ.

Ως εκ τούτου, όπως προαναφέραμε, κάποιοι ήδη στην Ελλάδα τρέμουν για την πιθανή ύπαρξη στοιχείων τα οποία θα τους εκθέτουν. Η βρώμικη υπόθεση έχει ακόμα πολύ ζουμί, πολύ δρόμο μπροστά της και -πιθανότατα- κρύβει πολλές εκπλήξεις!

Ποιοι άλλοι ήταν μαζί του στην «παρέα»;

Ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι η απάντηση στο -εύλογο- ερώτημα αν ο Αδαμόπουλος ενεργούσε μόνος του. Κι όταν λέμε αν ενεργούσε μόνος του, δεν εννοούμε τους δύο άλλους ενεχόμενους.

Μεταφέρουμε ερωτήματα ακόμα και βουλευτών, οι οποίοι επισημαίνουν δύο πράγματα:

• Πρώτον, ότι δεν μπορεί -λογικά- να ήταν ο Αδαμόπουλος ο μόνος εμπλεκόμενος απ’ την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Διότι βεβαίως ήταν ο εισηγητής και οι εισηγήσεις του είχαν βαρύνουσα θέση ασφαλώς, ωστόσο για τις αποφάσεις της επιτροπής κάποιοι άλλοι ψήφιζαν. Και αυτοί οι άλλοι πιθανότατα συναποτελούσαν «παρέα» μαζί του.

• Δεύτερον, ότι επειδή ισχύει το γνωστό για τη «γυναίκα του Καίσαρα» θα πρέπει να δεχτούν όλα τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού να ανοίξουν χωρίς κανένα περιορισμό οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί. Επίσης να γίνει σύγκριση των «πόθεν έσχες» πριν γίνουν μέλη της επιτροπής και μετά. Βεβαίως με τα όσα επισημαίνουν οι βουλευτές, σε καμιά περίπτωση δεν αφήνουν υπονοούμενα κατά των μελών της επιτροπής, ούτε εμείς υιοθετούμε οποιονδήποτε υπαινιγμό.

Είναι δε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πληροφορία σύμφωνα με την οποία ορισμένα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού προτίθενται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει -και αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες- έχει τη δική του, ξεχωριστή σημασία…

Γεγονός είναι πως τα μαύρα χρήματα που διακινούνται από όσους ενέχονται σε καρτέλ και μανιπουλάρουν την αγορά σε βάρος των καταναλωτών είναι πολλά. Πάρα πολλά! Ανέρχεται το ποσό σε δυσθεώρητα ύψη. Άρα…

Ας πούμε, για το επίμαχο ζήτημα της δράσης των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, τόσα χρόνια ουδείς γνώριζε τι γίνεται; Δεν επαρκούσαν τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η Επιτροπή; Τότε; Γιατί ουδέν έγινε;

Και αφού… τα λεφτά είναι πολλά, τότε δεν είναι «λογικό» να ανθούν οι μίζες και οι παρέες;

Ώσπου μια μέρα «ξαφνικά» πέφτουμε όλοι απ’ τα σύννεφα;


Σχολιάστε εδώ