Μόνον τρία ασφαλιστικά ταμεία σε 4 χρόνια!

Υπενθυμίζεται σχετικά πως η πρόταση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατυπώθηκε σε δέσμη 10 σημείων-όρων που κατέθεσε στη Βουλή, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, σε διάλογο για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Η σύμπλευση κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως προς τον τελικό αριθμό των ασφαλιστικών ταμείων που θα λειτουργούν στη χώρα μας καθιστά ορατό τον περιορισμό του αριθμού τους που σήμερα αγγίζει τα 100, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης την επόμενη τετραετία. Μέχρι τότε πάντως ο κ. Τσιτουρίδης είναι αποφασισμένος να επιβάλει την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και επιπλέον:

– Θα καταθέσει εντός Νοεμβρίου νομοσχέδιο που θα προβλέπει τόσο την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών φορέων όσο και τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για τη λειτουργία του Ταμείου αυτού βιομήχανοι και ΓΣΕΕ υποστηρίζουν ότι πρέπει να είναι συγκροτημένο και διοικούμενο από εργοδότες και εργαζόμενους, σε αντιδιαστολή με τον υπουργό που θα νομοθετήσει για ένα Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο
οποίο θα συμμετέχει και το κράτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η επίσημη θέση της ΓΣΕΕ είναι αντίθετη με τη δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης, εντούτοις 55 εργατοϋπαλληλικά κέντρα της χώρας, που βρίσκονται στις λεγόμενες «προβληματικές» περιοχές, με υπομνήματά τους προς το υπουργείο Απασχόλησης ζητούν να επισπευσθεί η δημιουργία και λειτουργία του νέου θεσμού.


Σχολιάστε εδώ