Έκαναν μειοδοτικό διαγωνισμό για να… αποκλείσουν τις εταιρείες που ζητούσαν τα λιγότερα χρήματα!

H σημερινή μας αποκάλυψη συνίσταται στη… δραστηριότητα του κ. Τσάμη ως προέδρου της επιτροπής για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Πειραιά.

Ο διαγωνισμός έγινε στις 8/9/2005 και σε αυτόν μετείχαν οι εξής εταιρείες, οι οποίες ζητούσαν για την εργασία τους τα ανάλογα ποσά (αναφέρονται στην παρένθεση):
• Cubiteck Hellas, με αριθ. πρωτ. 21534/19/7/2005 (60.980,79 ευρώ).
• GP Systems, με αριθ. πρωτ. 21609/20/7/2005 (76.364,85 ευρώ).
• Ζαριφόπουλος ΑΕ, με αριθ. πρωτ. 21608/20/7/2005 (36.410 ευρώ).
• ADT SECURITY SYSTEMS, με αριθ. πρωτ. 21607/20/7/2005 (41.811 ευρώ).
• Wackenhut Security Systems, με αριθ. πρωτ. 21606/20/7/2005 (53.127 ευρώ).
• Netquest, με αριθ. πρωτ. 21604/20/7/2005 (45.526 ευρώ).

Η επιτροπή έπειτα από εισήγηση του κ. Τσάμη αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση του έργου στην εταιρεία Wackenhut Security Systems STA.

Από τις προσφορές που παραθέσαμε όμως παραπάνω, προκύπτει ότι κάτω από την Wackenhut υπήρχαν άλλες τρεις εταιρείες που προσέφεραν η μία 8.000 ευρώ περίπου λιγότερα, η άλλη 11.000 ευρώ περίπου λιγότερα και η τρίτη 17.000 ευρώ πιο κάτω!

Γιατί άραγε προτιμήθηκε η εταιρεία που ζήτησε 53.000 ευρώ και δεν προτιμήθηκε η τελευταία μειοδότρια;

Μήπως γιατί ο κ. Τσάμης είχε… παλιούς δεσμούς με την Wackenhut; Αλήθεια, όταν ήταν διευθυντής Χρηματικού Εφοδιασμού μήπως είχε δώσει με απευθείας ανάθεση τις χρηματαποστολές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σ’ αυτήν την εταιρεία, παρ’ όλο που το Ταμιευτήριο είχε παραλάβει τα αλεξίσφαιρα οχήματα από το Ισραήλ;

Μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού στη συγκεκριμένη εταιρεία, ο κ. Τσάμης γιατί προσέλαβε υπαλλήλους του με απευθείας ανάθεση (πάλι) για την παρακολούθηση της λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας που εγκατέστησε, όταν τη δουλειά αυτή μπορούσαν και έπρεπε να την κάνουν υπάλληλοι του Ταμιευτηρίου; Περίσσευαν κάποια χρήματα ή μετά τον διαγωνισμό είχε… τάξει στην εταιρεία και… δωράκι, έτσι σαν κερασάκι στην τούρτα;

Και κάτι ακόμα: Ο «πολύς» κ. Τσάμης μαζί με τον διευθυντή Προμηθειών, κ. Τζούμα, έβαλε τον γιο του να εγκαταστήσει κλιματιστικά μηχανήματα σε καταστήματα του Ταμιευτηρίου με απευθείας ανάθεση ή όχι;

Ας τους… χαίρεται ο κ. Τσουπίδης τους «πραιτοριανούς» του. Τους οποίους όμως… προσέχει. Δεν λέμε. Δεν αφήνει κανέναν… παραπονούμενο. Τον κ. Τσάμη π.χ. τον έκανε διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου! Και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου. Και πρόεδρο του υπηρεσιακού συμβουλίου όταν δεν γίνονται κρίσεις υπαλλήλων. Γιατί όταν γίνονται πρόεδρος είναι ο ίδιος ο κ. Τσουπίδης! Δηλαδή, ο πρόεδρος διόρισε τον εαυτό του πρόεδρο στο υπηρεσιακό συμβούλιο για να κρίνει υπαλλήλους χωρίς να είναι ο ίδιος υπάλληλος!

Για να επανέλθουμε όμως στον κ. Τσάμη, να θυμίσουμε ότι ήταν στην αποστολή παραλαβής των τεθωρακισμένων τζιπ στο Ισραήλ, όπου γνωρίστηκε με τον Βαβύλη, τον οποίον στη συνέχεια σύστησε στον Προκόπη Παυλόπουλο (σ.σ. για να μη χάσει… το κελεπούρι!).
Μάλιστα λέγεται ότι ο Βαβύλης είχε πάει στο γραφείο του σημερινού υπουργού Εσωτερικών με πολιτικά και μόλις τον κάλεσαν να δει τον Προκόπη Παυλόπουλο, στον προθάλαμο, όπου περίμενε, έβαλε το ράσο για να πάει να τον δει!

Και μια τελευταία ερώτηση: Γιατί ο κ. Τσάμης απομακρύνθηκε από το γραφείο του κ. Παυλόπουλου; Μήπως γιατί είχε συμμετοχή και στο σκάνδαλο Χούλη;

Μη μας πείτε, τους διάλεξε έναν έναν τους συνεργάτες του ο Π. Τσουπίδης. Ο ένας… καλύτερος από τον άλλον… Άξιος ο (παχυλός) μισθός του!


Σχολιάστε εδώ