Οι προσπάθειες του Παπουτσή

Στις συχνές παρουσίες του στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Παπουτσής, που ανέλαβε να επιβλέπει την προεκλογική πορεία των υποψηφίων του κόμματος, καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να διασφαλίσει πρώτα απ’ όλα την ενιαία και μονοσήμαντη εμφάνιση των δυνάμεων του κόμματος σε κάθε δήμο.

Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στη Σταυρούπολη, στο Κορδελιό, στη Μενεμένη, στα Κουφάλια.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τον δήμο Θεσσαλονίκης και το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη, το οποίο φέρεται κινούμενο στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλιεύοντας ψήφους από τον χώρο που παραδοσιακά καλύπτει το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του, το έμπειρο κομματικό στέλεχος μετέφερε στους ΠΑΣΟΚους που κινούνται στο περιβάλλον του Γιάννη Μπουτάρη (κυρίως στους δύο δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Λάζαρο Ζαχαριάδη) πρόσκληση συμμετοχής στην εκλογική μάχη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το κόμμα τους, διευκρινίζοντάς τους πως το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται όλα τα στελέχη του στην πολιτική μάχη των δημοτικών εκλογών.

Οι δύο ζήτησαν πίστωση χρόνου, ενώ επικαλέστηκαν το γεγονός πως επί μήνες συνεργάζονται με τον Γιάννη Μπουτάρη ασκώντας μαχητική αντιπολίτευση στον Παπαγεωργόπουλο. Του είπαν πως δεν ανακοινώθηκε συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του γνωστού επιχειρηματία και του ζήτησαν να ληφθεί κάποια πρωτοβουλία, που θα μπορούσε να βοηθήσει τον κυρ Γιάννη να ξεπεράσει τις πικρίες του -για τη συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ απέναντί του- και να γίνει δυνατή η ύπαρξη ενός ενιαίου συνδυασμού που θα αντιπαρατεθεί στα ίσα με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Ο Παπουτσής δεν είχε αντίρρηση στο να παρθεί μια τέτοια πρωτοβουλία από αυτούς που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του ενδιάμεσου.

Έτσι, όταν του μεταφέρθηκε πως ο Μπουτάρης αυτήν τη βδομάδα (μεθαύριο Τρίτη συγκεκριμένα) επρόκειτο να βρίσκεται στην Αθήνα και πως επιθυμούσε μια συνάντηση μαζί του, δεν την αρνήθηκε.

Η προοπτική αυτή διέρρευσε στον Τύπο, χωρίς ο Γιάννης Μπουτάρης να αρνηθεί πως αυτός τη γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους. Το γεγονός εξόργισε τη Χαριλάου Τρικούπη, ιδιαίτερα μετά τη συνοδεία της διαρροής από σχόλια του τύπου «το ΠΑΣΟΚ πέφτει στα πόδια του Μπουτάρη», τα οποία άφηναν να εννοηθεί ότι η Χαριλάου Τρικούπη εκλιπαρεί τον επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» να αποσυρθεί για χάρη της Χρύσας Αράπογλου, προσφέροντάς του μάλιστα ως ανταλλάγματα εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και άλλα… δώρα.

Έτσι, το ραντεβού τίθεται εν αμφιβόλω, δικαιώνοντας τη Χρύσα, που από την αρχή επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις από αυτήν την υπόθεση και να αφοσιωθεί αποκλειστικά και μόνο στον δικό της αγώνα.


Σχολιάστε εδώ