Και νέα επιστολή Ψυχάρη στους εργαζόμενους

Από τη νέα σεζόν οι αρθρογράφοι του «Βήματος» θα έχουν εκπομπές στην κεντρική πολιτική ζώνη του Flash με στόχο την αλληλοϋποστήριξη, ώστε το «Βήμα» να αποκτήσει και ραδιοφωνική έκφραση, όπως συμβαίνει ήδη με την «Καθημερινή» και τον Σκάι.

Την ίδια ώρα ο Σ. Κόκκαλης επιστρέφει και επισήμως στον Flash. Ο επιχειρηματίας ανέλαβε τη θέση του προέδρου στον σταθμό που ίδρυσε τον Ιούλιο του 1989, ενώ αντιπρόεδρος εξελέγη η Ελένη Λεμπεσοπούλου. Μέλη του ΔΣ είναι ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Ιάσων Μακρυγιάννης και ο Γιώργος Άννινος.

Στο «Βήμα» την ίδια ώρα ο Σ. Ψυχάρης απέστειλε νέα επιστολή προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, μετά τα δημοσιεύματα περί Καρακούση, «για την πορεία του έργου της οργανωτικής και λειτουργικής αναδιάταξης του ομίλου». Το νέο οργανωτικό σχήμα θα ανακοινωθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά από συζήτηση με τα διάφορα επίπεδα διοίκησης.

Ήδη ο Δημήτρης Πεφάνης, με προϋπηρεσία σε πολλές επιχειρήσεις, αναλαμβάνει επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών στη θέση του Δαμιανού Χατζηκόκκινου, ο οποίος ήρθε στον ΔΟΛ λίγο μετά την επιστροφή Ψυχάρη στη διοίκηση. Λέγεται πως η αναμενόμενη αποχώρηση είναι και αποτέλεσμα του νέου οργανογράμματος που προτείνει η McKinsey, θεωρεί λάθος την ύπαρξη θέσης διευθύνοντος συμβούλου και ταυτόχρονα γενικού διευθυντή. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον Γ. Πρετεντέρη, ο οποίος συνεχίζει να αντιδρά. Μία λύση που ακούγεται είναι να αναλάβει μαζί με τον Γιάννη Καρτάλη το κυριακάτικο φύλλο. Το ζήτημα τέθηκε στο ΔΣ της περασμένης Τετάρτης και ακούστηκε πως τη λύση θα τη δώσει ο Σ. Ψυχάρης, ενώ ο Χρ. Μεμής έλαβε τη θερινή του άδεια.

«Ταυτόχρονα -αναφέρει στην επιστολή του ο αντιπρόεδρος του ΔΟΛ- θα συγκροτηθεί ομάδα στελεχών του ΔΟΛ, η οποία θα επιφορτιστεί με την παρακολούθηση και τον συντονισμό της υλοποίησης του έργου μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά πλαίσια. Ήδη ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του έργου και η εταιρεία συμβούλων McKinsey & Company κατέθεσε στη διοίκηση του ομίλου την τελική της έκθεση, που περιλαμβάνει τις προτάσεις της για τη νέα οργανωτική δομή του ΔΟΛ, τους κανόνες διοίκησης, τις κύριες διαδικασίες λειτουργίας και τον καθορισμό των επιμέρους αρμοδιοτήτων».

«Στην παρούσα φάση η διοίκηση αξιολογεί τις προτάσεις της συμβούλου εταιρείας με κύριο κριτήριο την περαιτέρω ισχυροποίηση και την αναπτυξιακή πορεία του Οργανισμού, ώστε να καταλήξει στην καταλληλότερη επιλογή», συνεχίζει στην επιστολή του ο Σ. Ψυχάρης και καταλήγει: «Ο κύριος στόχος μας κατά τη διάρκεια της υλοποίησης είναι η ολοκλήρωση των σημαντικότερων βημάτων του οργανωτικού μετασχηματισμού ως το τέλος του 2006. Αυτό βεβαίως απαιτεί την επιπλέον προσπάθεια και ενεργό συμμετοχή όλων μας, προκειμένου ο Οργανισμός να αποκτήσει ευελιξία και να κινείται με γνώμονα την ανάπτυξη και τη λειτουργική κερδοφορία, διατηρώντας ταυτόχρονα την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητά του, καθώς και τη δυναμική θέση του στην ελληνική αγορά».


Σχολιάστε εδώ