Βυζάντιον

Νομίζω πως το μεγάλο πρόβλημα με τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις δεν το έχουμε εμείς, αλλά οι Ευρωπαίοι. Άλλωστε οι ελληνικές ομάδες, εκτός από τους συνήθεις διασυρμούς, θα γλιτώσουν και έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων και σίτισης. Οι άλλοι, όμως, θα βρεθούν σε αδιέξοδο. Είναι σαν να περιμένεις τη νεαρά από την Ανατολική Ευρώπη που προσέρχεται στον χώρο σου για συντροφιά, και ξαφνικά σε ειδοποιεί ότι τη συνέλαβε το «Αλλοδαπών», επειδή είχε πρόβλημα με τη βίζα της.


Ελπίζω, πάντως, ότι το περιβάλλον του Γιώργου Ορφανού θα σπεύσει να αποκαλύψει την πλεκτάνη. Είναι γνωστό σε όλο το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο ότι ο Γιόζεφ Μπλάτερ είναι ΠΑΣΟΚ από την εποχή του ΠΑΚ. Τρία ήταν τα πάθη του. Οι γυναίκες, το ποδόσφαιρο και οι ομιλίες του Ανδρέα, όπου χρησιμοποιούσε τον Άκη ως μεταφραστή.


Όλα αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο Γιάννης Ιωαννίδης, πλην όμως, αρνείται να τα καταγγείλει, προσδοκώντας την αποκομιδή πολιτικής ωφέλειας από τη φθορά του Γιώργου Ορφανού. Θα ήθελα να σας μεταφέρω πώς εκφράζεται το περιβάλλον του συμπαθούς βουλευτού για τον συμπολίτη υφυπουργό, αλλά δεν επιθυμώ εμπλοκή του εκδότη στις διατάξεις του νόμου περί ασέμνων. Σπεύδω, όμως, να συμφωνήσω με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ναι, αυτός πρέπει να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο και ο Ορφανός να επιστρέψει στις Συκιές Θεσσαλονίκης και στους Ακρίτες, εκεί όπου άρχισε και τελείωσε η σύντομη αθλητική σταδιοδρομία του. Αντιθέτως, ο κόουτς Γιάννης έχει να επιδείξει έντιμο και δαφνοστεφανωμένο αθλητικό βίο, διεθνούς εμβέλειας. Να, οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πίνουν ακόμα… νερό στο όνομά του.


Τέλος πάντων, είναι θέμα χρόνου να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Εν ανάγκη θα στείλουμε, και πάλι, στην Ευρώπη τη Βίσση.


Με αγανάκτηση διάβασα την καταγγελία επτά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το ταξίδι που πραγματοποίησαν στο Παρίσι στελέχη του υπουργείου Άμυνας τα οποία επιδόθηκαν σε ασταμάτητο shopping σε πολυκατάστημα της γαλλικής πρωτεύουσας. Δεν αγανακτώ για τη συμπεριφορά των στελεχών, αλλά για το ήθος των διαμαρτυρόμενων βουλευτών. Διότι ένας εξ αυτών, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση (και ο λαός στην εξουσία), είχε φροντίσει επισκεπτόμενος το Παρίσι να εξασφαλίσει τη διαμονή του στο πολυτελές «Κρεγιόν», για να είναι δυο βήματα από το πρώτο τραπέζι του Crazy Horse. Μη με ρωτήσετε ποιος πλήρωσε τα έξοδα, δεν θέλω ανόητες ερωτήσεις.


Και επειδή αδυνατώ, λόγω υποχρεώσεων, να επισκεφθώ το Crazy Horse, θα συμβιβαστώ με κάτι ντόπιο. Στις 12 Ιουλίου, όπως με πληροφορεί το σχετικό SMS, η παλαιά γαλάζια γενιά θα συναντηθεί στο νυχτερινό κέντρο Avalon στου Ψυρρή. Ναι, γνωρίζω πως αποτελεί απρέπεια η δημοσιοποίηση της σεμνής εκδήλωσης, αλλά, αν είστε Πασόκος που στη δεκαετία του ’80 σας άνοιξαν το κεφάλι, μπορείτε να περάσετε από εκεί, να συναντηθείτε με παλιούς αγωνιστές της αντιπάλου παρατάξεως με τους οποίους είναι εξαιρετικά πιθανό να διαθέτετε Καγιέν ιδίου χρώματος ή σκάφος ίδιου μήκους. Φρονώ δε ότι η ατμόσφαιρα θα είναι πολιτισμένη, καθώς, εξ όσων μαθαίνω, θα εμφανιστεί και ο υπουργός Πολιτισμού, προκειμένου να αποκτήσει και θεσμική βαρύτητα η επίκληση της μελωδικής μνήμης από τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. «Μύρισε θυμάρι και βασιλικό, λάμπει το φεγγάρι μες στον ουρανό…»


Μα τι ωραία χρόνια ήταν εκείνα. Γι’ αυτό και αναμένω ένα θεαματικό come back στα αξέχαστα ’80ς. O Καραμανλής με τον Παπούλια. Ο Γιώργος με τον Στεφανόπουλο. Ο Κύριος Χρήστος είναι ακόμα διαθέσιμος και ουδείς σπεύδει να τον αξιοποιήσει επικοινωνιακά. Ποια λοιπόν η θέση του Κυρίου Χρήστου Σαρτζετάκη για τα εθνικά θέματα; Προσωπικά σπεύδω να του παραχωρήσω τον χώρο της στήλης για ένα άρθρο 800 λέξεων. Και εγώ θα λουφάρω, και εσείς θα γελάσετε περισσότερο.


Αυτό το καλοκαίρι ζηλεύω τον πρωθυπουργό. Έχει αδυνατίσει, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, και η σύζυγος μετά τέκνων πλέει για διακοπές στο νησί. Η ζωή είναι απλή. Και πού να βγει το Playstation 3, πρόεδρε…

Προκόπιος


Σχολιάστε εδώ