Απειλούνται με διαγραφή 18 «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ

Όσοι μάλιστα αρνηθούν να υπακούσουν και εμμείνουν στην απόφασή τους να κατέλθουν ως «αντάρτες» στις εκλογές, θα διαγραφούν αυτόματα.

Οι πρώτες κλήσεις για εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας «επιδόθηκαν» σε:

– Δύο υποψήφιους «αντάρτες νομάρχες. Τον Γαβριλίδη στην Ημαθία και τον Σελασιώτη στην Αργολίδα.

– Στους ήδη ανακοινώσαντες υποψηφιότητα για δημαρχίες: Λ. Ανωμερίτη στον δήμο Αλίμου (πρόκειται για τον αδελφό του βουλευτή και προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γιώργου Ανωμερίτη). Τον Θόδωρο Κοτσώνη στον δήμο Κορίνθου (πρώην υφυπουργό στις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη). Πρωτοπαπαδάκη (δήμος Μπραχαμίου). Αποστολάκη (δήμος Χαλκηδόνας). Κασσιμάτη (δήμος Κορυδαλλού). Τριανταφυλλίδη (δήμος Δραπετσώνας). Βαβύλη (δήμος Τρικάλων), που είναι αδελφός της τοπικής βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Σούλας Μερεντίτη. Γ. Λασκαράκη (δήμος Αλεξανδρούπολης). Δαμωνά (δήμος Κομοτηνής). Τερζή (δήμος Δράμας). Αγγελίδη (δήμος Σερρών) κ.ά.

Σειρά θα πάρουν και άλλοι οι οποίοι ή αναμένεται σύντομα να ανακοινώσουν υποψηφιότητα ή προετοιμάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτές τις περιπτώσεις εντάσσεται ο κ. Τράπαλης (δήμος Νίκαιας), αφού επίσημη υποψήφια ορίστηκε η κ. Μόσχου που από πολλούς θεωρείται «ουρανοκατέβατη». Μάλιστα, προκειμένου να στηριχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, απεστάλη προς βοήθειά της ο γνωστός επικοινωνιολόγος (που ανήκει στον κύκλο των άτυπων συμβούλων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) Γ. Σεφερτζής.

Πάντως εκεί που η κατάσταση είναι ακόμα «καζάνι που βράζει» και πιθανόν να πέσουν πολλά κεφάλια είναι η Γλυφάδα. Την περασμένη βδομάδα στη συνέλευση της Δημοτικής Οργάνωσης υποβλήθηκαν περί τις 17 υποψηφιότητες για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται της Έφης Μπέγκα (συζύγου του Ε. Μπαλτά γνωστού στελέχους με θητεία στον ΟΣΚ, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί ο ίδιος παλαιότερα να είναι υποψήφιος). Η κ. Μπέγκα θεωρείται ως η επικρατέστερη να πάρει το χρίσμα (έχει θητεία ως νομαρχιακή σύμβουλος και στη Γενική Γραμματεία Ισότητας Γυναικών). Υποψηφιότητα επίσης για χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν ο Αλέξης Κούγιας (ο γνωστός ποινικολόγος που είναι και δημοτικός σύμβουλος), ο πρώην δήμαρχος (και νυν δημοτικός σύμβουλος) Θόδωρος Σπονδυλίδης, ο Νικηφόρος Τσαρούχας (αδελφός του δημοσιογράφου Κ. Τσαρούχα), οι κ. Φιλόπουλος και Γιάχος, η κ. Λιγνού, η κ. Αποστολάκη, ο κ. Κόκορης (γενικός διευθυντής του ΠΑΟ), ο κ. Αποσπόρης (γνωστός πρώην ποδοσφαιριστής) κ.ά.

Θεωρείται ως βέβαιη εκ νέου «αντάρτικη» υποψηφιότητα του κ. Σπονδυλίδη (που πιθανώς να ενισχυθεί και από τους Φιλόπουλο και Γιάχο), οπότε θα «πέσουν και τα κεφάλια των τριών».

Για την ώρα πάντως άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του νυν δημάρχου Στέλιου Σφακιανάκη, ο οποίος πριν από μερικές μέρες έστειλε «επιστολή φωτιά» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στον Αλέκο Παπαδόπουλο και στους βουλευτές της Βʼ΄ Αθήνας, με την οποία κατήγγειλε εκ νέου τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της παράταξής του (που στη συνέχεια αποχώρησαν) για «ανοιχτή υπονόμευση του ίδιου και του έργου του. Μάλιστα αναφέρει ότι ο ίδιος πρότεινε στους αρμόδιους της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο για να τον διαδεχθεί.


Σχολιάστε εδώ