Περικοπές και αποκλεισμοί

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να επισκεφθεί τους δύο προαναφερόμενους νομούς (μαζί με το Κιλκίς), άρχισαν οι προετοιμασίες. Όχι από τους κομματικούς παράγοντες και τους ενθουσιασμένους από τα κυβερνητικά επιτεύγματα «γαλάζιους» ψηφοφόρους, αλλά από τους δυσαρεστημένους πολίτες. Οι απολυμένοι των εργοστασίων της Νάουσας, οι άνεργοι και οι αγρότες τέθηκαν επί ποδός πολέμου, βλέποντας την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή ως την ύστατη ευκαιρία τους να διεκδικήσουν αυτό που πιστεύουν πως τους ανήκει.

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο Μαξίμου για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται, και τελικά η λύση βρέθηκε: ακυρώθηκε η περιοδεία στους δύο νομούς και αυτή θα περιοριστεί μόνο στο Κιλκίς, όπου ο Τσιτουρίδης -κυρίως- και ο προσφάτως αξιοποιηθείς σε κομματική θέση Κιλτίδης -δευτερευόντως- παρείχαν εγγυήσεις πως δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Την ώρα που οδεύαμε προς το πιεστήριο ο πρωθυπουργός αναμενόταν στο Κιλκίς, όπου εκτός των άλλων θα μιλούσε σε συγκέντρωση οπαδών του στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ενώ ακολούθως θα ερχόταν στη Θεσσαλονίκη, όπου χθες ήταν προγραμματισμένες οι συναντήσεις του με τους Παπαγεωργόπουλο και Ψωμιάδη (με τον καθένα ξεχωριστά καθώς η συνύπαρξη των δύο εκτιμήθηκε ως δύσκολη).

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε πως κατά την επίσκεψή του στο Κιλκίς επρόκειτο να συναντηθεί με τον νομάρχη, αλλά όχι με τον δήμαρχο Δημήτρη Τερζίδη.

Βλέπετε, ο Κώστας Καραμανλής θεωρεί πως ένας «πράσινος» δήμαρχος, όσο επιτυχημένος κι αν είναι, δεν δικαιούται να δει τον «γαλάζιο» πρωθυπουργό.

Οι απολυμένοι απειλούν

Μετά την ακύρωση της περιοδείας σε Ημαθία και Πέλλα η μόνη «βόμβα» που απειλεί να… σκιάσει το Σαββατοκύριακο του πρωθυπουργού είναι η κινητοποίηση των 600 εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που απαιτούν να συναντήσουν για δεκαπέντε λεπτά τον πρωθυπουργό, προειδοποιώντας πως «θα τους βρει μπροστά του» αν αρνηθεί τη συνάντηση.
«Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι για το Κιλκίς. Δεν θα τον αφήσουμε να πάει», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων Γ. Μιχαηλίδης. Απέδωσε τη ματαίωση της περιοδείας του πρωθυπουργού σε Πέλλα και Ημαθία στον φόβο των αντιδράσεων από τους ανέργους της περιοχής και αποκάλυψε μάλιστα ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από αστυνομικό της Ασφάλειας Κιλκίς που ήθελε να διερευνήσει τις προθέσεις των εργαζομένων.
«Όταν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης μάς ανακοίνωσε την απόφαση για επαναλειτουργία, μας είπε σαφώς πως αυτό έγινε μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού. Κάποιος πρέπει να απαντήσει τι μεσολάβησε και μέσα σε 24 ώρες βρεθήκαμε από την Κυριακή του Πάσχα στη Μεγάλη Παρασκευή», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.
Θορυβημένοι από τον… τσαμπουκά των εργατών, οι Καλαντζής και Τσιτουρίδης τούς κάλεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής για να τους καλμάρουν. Ευχόμαστε οι δεσμεύσεις που θα αναλάβουν και οι εγγυήσεις που θα τους παράσχουν να είναι πειστικές.


Σχολιάστε εδώ