επί του πιεστηρίου

Η Διεύθυνση της Γενικής Εκκλησιαστικής Οικονομικής Επιθεώρησης όλα τα βρήκε εντάξει στη διαχείριση των οικονομικών της Μητρόπολης Κεφαλληνίας, όπως διαβάζουμε σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου. Μακάρι να ήταν έτσι… Γιατί θα βλέπαμε κάποια έργα να είχαν γίνει, με τα τόσα χρήματα που μόνο από τη Μονή του Αγίου Γεράσιμου εισπράττονται. Μάλλον όμως η υπηρεσία της Εκκλησίας βιάστηκε… Θα ‘πρεπε να περιμένει την εισαγγελική έρευνα και το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Ήδη η εισαγγελική έρευνα έχει εντοπίσει κάποιες ατασθαλίες. Όμως εμείς δεν μένουμε στα χαρτιά. Συγκρίσεις κάνουμε. Πρόσφατα επισκεφθήκαμε τη Μονή του Παντοκράτορος στο Νταού Πεντέλη. Είχαμε ξαναπάει πριν από 3 χρόνια. Κι όλα έχουν αλλάξει. Νέα, τεράστια εκκλησία, νέοι ξενώνες, νέο προαύλιο, πάρκινγκ κ.λπ. Μια Μονή που δεν είναι φημισμένη. Ούτε έχει κάποιο άγιο ξακουστό. Σε αντίθεση με την Κεφαλονιά όπου υπάρχει ο Άγιος Γεράσιμος. Που όμως παρά τον οβολό που δίνουν οι όπου Γης Κεφαλονίτες δεν έχει φτιαχτεί ΤΙΠΟΤΕ στον χώρο της Μονής. Αυτό και μόνο δεν προβλημάτισε την ηγεσία της Εκκλησίας; Δεν διερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος πού πάνε όλα αυτά τα έσοδα;

Στοργή στην τρίτη ηλικία. Είναι ένα ανθρωπιστικό πρόγραμμα που προωθεί το ΙΚΑ με πρωτοβουλία του διοικητή του κ. Γ. Βαρθολομαίου. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού υπάρχει σκέψη για σύγχρονες κατασκευές σε εξοχικές περιοχές για τη διαμονή συνταξιούχων που δεν έχουν οικογένεια.

Τέρμα στην κρατική αναλγησία βάζει νομοσχέδιο-σκούπα που διορθώνει πολλά στραβά στον χώρο του υπουργείου Απασχόλησης. Με το νομοσχέδιο που καταρτίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Κωστόπουλος οι ανάπηροι που έχουν ανήκεστο βλάβη θα παίρνουν κρατική σύνταξη χωρίς να χρειάζεται κάθε χρόνο επανεξέταση, όπως συμβαίνει σήμερα, λες και ο άτυχος πολίτης μετά από έναν χρόνο θα… ξαναποκτήσει τα πόδια του.

Αυτά συμβαίνουν όταν λείπει η κοινωνική ευαισθησία και περισσεύει ο σαδισμός…

Την πάτησαν όλες οι μεγαλοεφημερίδες. Τις άδειασε, υποστηρίζουν, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Προέβλεπαν απεργίες, τελεσίγραφα, κοινωνικές αναταραχές, και βιομήχανοι-ΓΣΕΕ τα βρήκαν τη Δευτέρα και έμειναν στον αέρα οι κινητοποιήσεις.

Αυξήσεις ή απεργία, έγραφαν τα «Νέα» τη Δευτέρα. Θερμή εβδομάδα, σημείωνε το «Έθνος», και η «Ελευθεροτυπία» για αδιαλλαξία και άγνοια της φτώχειας κατηγορούσε τον ΣΕΒ.

Και ως διά μαγείας την επομένη η εφημερίδα του Λαμπράκη δικαιολογούσε την άτακτη υποχώρηση της ΓΣΕΕ, επειδή… φοβήθηκε την κατακραυγή ο ΣΕΒ, η «Ελευθεροτυπία» μιλούσε για «έντιμο συμβιβασμό» και το «Έθνος» σφύριζε αδιάφορα, έχοντας τον αδιάφορο τίτλο «Οι μισθοί της δίαιτας» – λέξη για ψίχουλα κ.λπ. όπως έγραφαν όλες τις προηγούμενες μέρες.

Μόνο το «ΠΑΡΟΝ» από την Κυριακή έγραφε για την επερχόμενη συμφωνία χωρίς… αίματα και ξεσηκωμό…

Έχετε καταλάβει πόσα χρήματα κάθε εβδομάδα πάνε στις τσέπες των εκδοτών με τα CD και τα DVD που βάζουν και βγαίνουν από τις τσέπες των νοικοκυριών; Πάνω από ΔΥΟΜΙΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ, δηλαδή κάπου 850.000.000 δρχ.(!), υπολογίζουν με βάση τις εφημερίδες που πωλούνται τα σαββατοκύριακα και τις άλλες μέρες της εβδομάδας κι έχουν μέσα προσφορές με CD και DVD, πέραν των περιοδικών, που ενδεχομένως να ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Και ρωτάω εγώ: καλά, όταν υπάρχουν άλλες ανάγκες, όπως ακούμε στα δελτία των καναλιών και δεν μπορεί η νοικοκυρά να γεμίσει το καλάθι στις λαϊκές αγορές, πώς είναι δυνατόν να περισσεύουν κάθε εβδομάδα τόσα εκατομμύρια για CD και DVD; Έτσι, για να μην τα φορτώνουμε όλα στο κράτος…

Νέα δημοτική κίνηση είναι έτοιμη να εξαγγελθεί στο Ίλιον με επικεφαλής τον καταξιωμένο εκπαιδευτικό Δημήτριο Ντάβο. Την κίνηση που κατεβαίνει με το σύνθημα «δεχόμαστε τη στήριξη, αρνούμαστε την κηδεμονία» πλαισιώνουν καταξιωμένα κοινωνικά στελέχη από όλους τους χώρους και διεκδικούν την εντολή του λαού για μια γνήσια αυτοδιοίκηση και όχι ετεροδιοίκηση.

Καλά, πρώτη φορά άκουσαν ότι στα κρατητήρια της Αστυνομίας γίνονται όργια; Η καταγγελία της κοπέλας από τη Ρουμανία για τον βιασμό που υπέστη από 4 αστυνομικούς μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ρόδου είναι… ρουτίνα. Απλώς οι αστυνομικοί είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε μια τολμηρή γυναίκα, που δεν φοβάται… Κακά τα ψέματα, δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι αστυνομικοί, σε ένα μεγάλο ποσοστό, αισθάνονται ότι το κράτος είναι αυτοί… Άλλωστε, το… προνόμιο τους το είχε προσφέρει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, όταν ήταν πρωθυπουργός και σε συγκέντρωση αστυνομικών το είπε ξεκάθαρα: «Το κράτος είστε εσείς». Λοιπόν, ας μην κάνουμε τους έκπληκτους με την περίπτωση που έζησε η Ρουμάνα… Το θέμα είναι τι μέτρα παίρνονται για να περιορισθούν οι αυθαιρεσίες αστυνομικών και να ξέρουν ότι κάθε παρασπονδία τους μπορεί να αποκαλυφθεί…


Σχολιάστε εδώ