Αποστολικά και… άλλα

Ο μεγάλος κίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ τώρα που τα ψιλοπάει καλά, μου έλεγε «πράσινος» κορυφαίος, είναι οι… πρωιμοκουστουμάδες, οι τύποι που έχουν κλείσει από τώρα τα υπουργεία και ράβουν και ξηλώνουν κοστούμια.

Ωραίες οι ατάκες Καραμανλή, αν νιώθουν περήφανοι οι «πράσινοι» για το χρηματιστήριο, για την ανεργία, για τη φτώχεια, για το κτηματολόγιο κ.λπ. Η αμεσότητα των απαντήσεων του πρωθυπουργού δείχνει και τον τρόπο σκέψης του επιτελείου του.

Ξέχασαν τις βαλίτσες της Ντόρας στην Αμερική. Δεν ξεχνούσαν καλύτερα εκείνη να ησυχάζαμε, έλεγε «γαλάζιος» βουλευτής στο περιστύλιο της Βουλής.

Μόλις ο Γιώργος στήριξε την πολιτική Σημίτη, αμέσως ο καταλληλότερος χαμογέλασε και του έδωσε συγχαρητήρια, ενώ ο κόσμος γι’ αυτήν την πολιτική τού είχε δώσει συνχεστήρια στις εκλογές. Ας πρόσεχαν οι γραφιάδες των λόγων του Γιώργου, γιατί έτσι τον εκθέτουν.

Εσείς, κύριοι, ζείτε με τους μύθους σας και εμείς με τα παραμύθια σας.

Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο «κόκκινος-γαλάζιος» Πάνος, που έγινε συνταγματάρχης λόγω αναθεώρησης. Και στρατηγός, Πάνο μου.

Υπάρχει μια κατηγορία βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ, οι γνωστοί πια παλαμάκηδες, που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να χειροκροτούν τον Γιώργο στη Βουλή, μήπως και δουν κάποιο υπουργείο όταν και αν έλθει η ώρα εκείνη.

Βαλίτσα: Το θέμα είναι ποιος την αγόρασε, γιατί την αγόρασε ως καταλληλότερη, τι χρυσό κρύβει μέσα της και για ποιον θα είχε θησαυρό άνθρακες. Το θέμα είναι να μην πάει μακριά.

Ο καγκελάριος της Αθήνας έγινε θεός και Μωυσής παράλληλα. Όλο εντολές δίνει στους διοικητές των νοσοκομείων και μάλιστα δέκα τον αριθμό. Πού θα βρεθούν λεφτά είναι το θέμα.

Νυχθημερόν στη Ρηγίλλης ο νέος γραμματέας, Λευτέρης Ζαγορίτης, παλεύει για να δώσει ένα νέο πνεύμα στις οργανώσεις του κόμματος. Δύο χρόνια μετά την κυβέρνηση, οι γνωστές μαχητικές οργανώσεις της ΝΔ μοιάζουν να έχουν απογοητευτική εικόνα, και ο Λευτέρης παλεύει να τις απε-λευτερώσει από την κρατική λογική που τις έχει κυριεύσει. Επίμονος και εργατικός όπως είναι, θα τα καταφέρει.

Αγαπητοί «γαλάζιοι» σύντροφοι, κορδελάρχες και κορδελοδεμένοι. Λέτε και καμιά καλή κουβέντα για τον Σταύρο Μπένο όταν εγκαινιάζετε κανένα ΚΕΠ… Αυτός τα εμπνεύστηκε και τα δημιούργησε.

Πάλι σας λέω ότι ο Γιώργος λέει Σγουρός και ξερό ψωμί για νομάρχης Αθηνών. Τα υπόλοιπα τα θεωρεί παιδαριώδη παιδιαρίσματα και δεν τα υιοθετεί…

Οι προτάσεις θα αρχίσουν να πέφτουν σαν το χαλάζι σε λίγο καιρό στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο για κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ τού ετοιμάζουν πρόταση-έκπληξη και κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους αν πει «ναι» ο Μάκης.

Μαζέψτε τον καγκελάριο της Υγείας, είναι η εντολή του Μαξίμου. Διότι με τα λεγόμενά του βλάπτει σοβαρά τον χώρο της Υγείας μας.

Ή η ΔΕΗ ξέρει τον πραγματικό πληθωρισμό ή η κυβέρνηση μας λέει ψέματα. Διότι δεν εξηγείται αλλιώς η κυβέρνηση να λέει πληθωρισμό γύρω στο 3% και η ΔΕΗ να ζητάει αυξήσεις 6%. Κάτι τρέχει. Τουλάχιστον ας γίνουν τίποτα ΔΕΗσεις στον Ύψιστο, μπας και βρεθεί άκρη και δεν καούμε.

Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς
Γιάννα, που με διαβάζεις,
σʼ ευχαριστώ δύο φορές
γιατί με εκθειάζεις.

Βέβαια ο ελληνικός λαός
σου αναγνωρίζει Γιάννα
το έργο των Ολυμπιακών
γιατί άγγιξες το θαύμα.

Επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν καριέρα χρησιμοποιώντας τη δύναμη που κρύβει η προσωπικότητα του Βάσου Λυσσαρίδη, καλά θα κάνουν να μη χρησιμοποιούν το όνομά του για προσωπική τους προβολή, γιατί η φήμη του γιατρού δεν το αξίζει. Και επειδή τον έχουν δει στη φωτογραφία, καλά θα κάνουν για δεύτερη φορά να μην τον καπηλεύονται. Ο γιατρός δικαιούται και αξίζει μια άλλη συμπεριφορά. Το μόνο που μπορώ να πω, ντροπή τους…

Αγαπητέ γιατρέ, σεβαστέ μου Βάσο, και εγώ σε γνωρίζω και είναι τιμή μου. Αλλά σεβόμενος την ιστορία σου και το όνομά σου δεν κάνω χρήση.

IQ ραδικιού οι Έλληνες. Μόλις οι ξένοι πληροφορήθηκαν ποιους έχουμε υπουργούς Υγείας και Οικονομίας δεν προχώρησαν την έρευνα. Μας έβαλαν ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Με τέτοιους υπουργούς θα πρέπει να έχετε το χαμηλότερο IQ στην Ευρώπη. Και πού να δουν ποιοι ετοιμάζονται να έρθουν… Τότε θα μας κατατάξουν στους χειρότερους του κόσμου…

Μεγάλο έργο στην Υγεία βλέπει ο Ρουσόπουλος. Το θέμα είναι να πείσει και τον Αβραμόπουλο να το δει…

Απαρατήρητος πέρασε ο δήμαρχος Αθηναίων στην παρέλαση. Πού ‘σαι, ρε Ντόρα, που γέμιζες τρεις κάμερες μαζί!

Αποσύρετε τα «πράσινα» μισητά πρόσωπα του εκσυγχρονισμού από την τηλεόραση, «πράσινοι» σύντροφοι.

Για ποιον «πράσινο» κορυφαίο λένε οι σύντροφοί του ότι κάνει 31 με το κεφάλι του και ονειρεύεται ό,τι τον βολεύει;

Αγαπητέ υπουργάρα, όσο περισσότερα ξέρεις τόσο λιγότερα χρειάζεται να δείξεις.

Ωραία, ρε σύντροφε, βιβλία μπόλικα αγόρασες, χρόνο να τα διαβάσεις δυστυχώς δεν μπορείς να αγοράσεις. Άρα μάταιος κόπος η επίδειξη των βιβλίων, γιατί από γνώση… κουκούτσι…

Μαρία Με-νού-nο (ς), από ομορφιά όμως καλά τα πας.

Άννα… Μαρία… Euro-Βίζιον…

Σάκης Euro… και Άννα-Μαρία Βίζιον, μια χαρά θα πάμε και φέτος, αρκεί το χρηματάκι να ‘ναι ζεστό…

Ποιος υπουργάρας έστειλε στον Βησσαρίωνα λαμπάδα στο μπόι του -και είναι και ψηλός- να τον προστατεύει από το κακό και το άδικο;

Μήπως πρέπει να μάθουμε και τους φανερούς και τους κρυφούς χορηγούς της Γιουροβίζιον; Ποιος θα μας πει τι γίνεται;

Καλά, ρε Κεφαλογιάννη, στα καράβια των 20 και των 30 ετών τι βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών να υπάρξει;

Απελευθέρωση ίσον μείωση των ναύλων. Αυτό μόνο ένα κεφάλι σαν του Μανώλη Κεφαλογιάννη μπορεί να το σκεφτεί. Όπως και επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη τού 0+0 14.

Εκατό χιλιάδες Έλληνες με σχιζοφρένεια. Με τούτη την κυβέρνηση μάλλον το νούμερο φαντάζει μικρό. Στο τέλος της τετραετίας θα έχει σίγουρα διπλασιαστεί!

Αφού υπάρχουν 100.000 έλληνες σχιζοφρενείς ψηφοφόροι, καταλαβαίνουμε τώρα γιατί κέρδισε η ΝΔ.

Ευτυχώς που πάει ταξίδι η Τόνια στη Ν. Υόρκη για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και θα βρει τις χαμένες βαλίτσες της Ντόρας και θα τις φέρει πίσω. Ν-ΤΩΡΑ μου, μην ανησυχείς, η Τόνια είναι φίλη σου και δεν θα τις ψάξει.

Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Πασαλειμμάτων και όχι ουσίας θα είναι η πρόταση ΠΑΣΟΚ για το θέμα του ΑΣΕΠ, που αν και διοργανώνει ειδικές ημερίδες δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Πρέπει να μιλήσουμε για την περιφερειακή αναδιάρθρωση και όχι να αναλωθούμε σε μη ουσιώδη πράγματα, μου είπε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσων, Γιάννης Παρασκευάς. Δεν είναι δυνατόν να πάρουμε διαγωγή Κοσμί(α)δη και να χάσουμε και τα Ρο(υ)βλια και την ουσία… Γράφει η Αριστερή Πρωτοβουλία, Γιώργο μου.

Μόλις ακούσει η Βάσω το όνομα Σοφία, βγάζει σπυράκια μαρουσιώτικα. «Όχι αυτή», φωνάζει και καταλαβαίνουν όλοι όταν η Βάσω λέει «όχι». Δεν έχει δα τραβήξει και λίγα από τη Σοφία λόγω Ολυμπιακών Αγώνων με τα έργα και τις καταγγελίες της τελευταίας.

Μετά τον υιό του πατρός και η θυγατέρα του πατρός και της μητρός «έβαλε πλώρη» για την πρωθυπουργία. Βρε, Μπους από δω!

Κάποια μικρά παιδάκια, που παίζουν με τα κουβαδάκια τους στο Μαρούσι, καλά θα κάνουν να γνωρίζουν ότι υπάρχουν στα σχέδια και οι επιστροφές και να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι η επιστροφή του δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει «πράσινη» στήριξη. Γι’ αυτό καλά θα κάνουν να προσέχουν, διότι τα κουβαδάκια θα μείνουν χωρίς ψήφους.

Έλα Αλέκο, έλα Αλέκο, με το ανάποδο γιλέκο!

Αλέκος, Πάνος, Γιώργος, τι τριπλέτα και τούτη της συμφοράς για τον δήμο στο Μαρούσι;

Πολύ με σκοτίσατε με το Μαρούσι, είπε ο Γιώργος και κάποιοι κατάλαβαν ότι δεν προκρίνει κανέναν από τους τρεις επίδοξους για το χρίσμα. Ραγκούση και ξερό ψωμί θα πει ο Γιώργος.

Άγρ(ε)ιος Πάγος στους δανειολήπτες υπέρ των τραπεζών. Αλήθεια, ποιος θα μας πει γιατί, ποιος θα μας δώσει εξηγήσεις για αυτές τις παλινωδίες των δικαστών μας; Όλα για τους τραπεζίτες που μας ξεκοκαλίζουν. Έλεος.

Απεργούν οι τραπεζικοί, αλλά οι τραπεζίτες καλοτρώνε με τις απεργίες.

Ωραίος ο Τσουκαλάς. Το δικό του τσουκάλι να γεμίζει και ας καεί ο υπόλοιπος κόσμος.

ΑΓΝΟ-τητα στις αλλαγές των ημερομηνιών.

Εδώ η κυβέρνηση αλλάζει τις ημερομηνίες για συνταξιοδότηση σε χρόνια και μας ενόχλησαν οι αλλαγές ημερομηνιών για δυο-τρεις μέρες σε γάλα;

Η κόντρα Αβραμόπουλου κρατάει από το παρελθόν. Από τότε που ήταν πρόξενος ο καγκελάριος και συνεχίστηκε και ως δήμαρχος. Ο Νικήτας δεν εκτιμούσε τον καγκελάριο, αλλά και ως υπουργοί είχαν μεγάλες κόντρες. Βλέπετε, και η Α΄ Αθηνών είχε βάλει κατιτί στις σχέσεις τους.

Συγγνώμη, κύριε καγκελάριε, θα γίνεις δημοτικός σύμβουλος με έναν δήμαρχο που πέρασε από ένα υπουργείο που ανέλαβες εσύ φέτος και δεν βλέπεις το έργο του και θα δεις το έργο του ως δήμαρχου; Εκτός και αν μας λες ότι ο υπουργός και δημοτικός σύμβουλος Αβραμόπουλος, καγκελάριος των Αθηνών, θα είναι και δήμαρχος από την πίσω πόρτα.

Αγαπητέ Σάββα Τσιτουρίδη, όποιος τα βάζει με την Τόνια πάντα χάνει. Δεν πειράζει όμως, η Τόνια έχει καλά αισθήματα για όλους…

…Tων 12 Αποστόλων


Σχολιάστε εδώ