Παίρνει το Seven ο Αλαφούζος!

Το Seven αγοράζει ο Γιάννης Αλαφούζος. Με μια κίνηση ματ αποκτάει σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας. Το πρόγραμμα του καναλιού επρόκειτο να βγει χθες από τις συχνότητες του Seven στην Αττική (49 UHF, Πάρνηθα, 30 UHF), αλλά και δορυφορικά από τον Hellasat.

Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα θα πουληθεί το Smart TV σε άλλοn ενδιαφερόμενο.

Για να περάσει στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου το «Seven», που να θυμίσουμε ότι όταν ξεκίνησε ήταν ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Κουλουκουντή, θα πρέπει να εξοφληθούν τα δάνεια που έχει πάρει από την Αγροτική Τράπεζα ο Γ. Μπατατούδης και έχει βάλει ως ενέχυρο στην τράπεζα μετοχές του καναλιού.

Η τράπεζα, με τη διοίκηση Μηλιάκου, έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και μάλιστα έχει εκδοθεί απόφαση για τον διορισμό νέας διοίκησης, ελεγχόμενης από την ΑΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συνολικό ύψος των υποχρεώσεων του κυρίου μετόχου του «Seven» στην ΑΤΕ ανέρχεται σε 10.000.000 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι προβλήματα και απαιτήσεις κατά του Μπατατούδη έχει ομάδα μικρομετόχων…

Στον αέρα από χθες το βράδυ Μετά από εννέα χρόνια απουσίας η τηλεόραση του Σκάι επέστρεψε στις οθόνες, από χθες το βράδυ, με ένα διαφορετικό προφίλ. Η επιστροφή του Γ. Αλαφούζου στην τηλεόραση δεν είναι ένα γεγονός ήσσονος σημασίας, αλλά, αντιθέτως, ίσως αποτελέσει την απαρχή βαθιών αλλαγών στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Η νέα τηλεόραση του Σκάι δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, καθώς απουσιάζουν οι ακρότητες και οι λαϊκισμοί και η επένδυση γίνεται στη σοβαρή ενημέρωση. Ταυτόχρονα, όμως, ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιδιωτική τηλεόραση, καθώς για πρώτη φορά θα μεταδίδονται με τέτοια συχνότητα τόσα πολλά διαφορετικής κατεύθυνσης ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού. Στον χώρο υπάρχει κενό, καθώς όσοι θέλουν να δουν ντοκιμαντέρ είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν συνδρομή στη Nova, αφού η ΕΡΤ, που μέχρι πρότινος έδινε έμφαση στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό είδος, τώρα υποτάσσεται στη γοητεία της Eurovision. Καλή τύχη στη νέα προσπάθεια!


Σχολιάστε εδώ