Πατρινά Και Άλλα…

+ Όπως είχε πριν από δύο μήνες, περίπου, γράψει το «ΠΑΡΟΝ», ο Ευάγγελος Φλωράτος (χρόνια σας πολλά, κύριε) δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας. Το είπε και επισήμως στον νέο γραμματέα Λευτέρη Ζαγορίτη. Οι δύο άντρες είχαν εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία, και ο κ. Φλωράτος ξεκαθάρισε τη θέση του. Από την πλευρά του, ο κ. Ζαγορίτης προσπάθησε να μεταπείσει τον πρώην δήμαρχο αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να βρει άλλη λύση…

+ Γράφτηκε ότι «παίζει» η περίπτωση του Δημήτρη Αϊβαλή. Φυσικά, η Ρηγίλλης δεν έχει συζητήσει ακόμα το θέμα, αλλά ο Νίκος Παπαδημάτος, επιστήθιος φίλος τόσο του κ. Αϊβαλή όσο και του κ. Ζαγορίτη, έχει ήδη κάνει την προεργασία.

+ Από το σενάριο δεν θα πρέπει να εξαιρέσουμε πρόσωπα όπως ο Θεόδωρος Γιοβάνης, ο Κώστας Ζαΐμης, η Νατάσα Ράγιου (χτυπάει και τον δήμο Αιγίου), η Λένα Καλετζιώτη και άλλους αξιόλογους…

+ Έχουμε όμως και πολλές εξελίξεις στον χώρο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Ο γνωστός δημοσιογράφος Στάθης Κεραμιδάς θα είναι υποψήφιος νομάρχης με τη στήριξη του ΚΚΕ αλλά και του ΔΗΚΚΙ, το οποίο στην Αχαΐα διαθέτει αρκετά σημαντικά και ισχυρά στελέχη. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα η οποία θα είναι, όπως λένε οι γνωρίζοντες, με πολλές εκπλήξεις. Άλλωστε ο κ. Κεραμιδάς θα κάνει σκληρή κριτική στον Κατσικόπουλο.

+ Η Νέα Δημοκρατία στη νομαρχία δεν προτίθεται φυσικά να «κατεβάσει» τον κυρ Βασίλη τον Μπεκίρη, αλλά όπως ακούγεται πολλές πιθανότητες έχει ο Θρασύβουλος Μαυρομάτης. Και το δικαιούται. Γιατί είναι ίσως ο μοναδικός που έχει τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί με ουσιαστικά πολιτικά επιχειρήματα και να… ανάψει φωτιές.

+ Όπως είναι φυσικό θα έχουμε και ομαδοποίηση των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. Η «Πελοπόννησος» είναι προφανές ότι θα στηρίξει τους επίσημους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η «Ημέρα» θα προσδιορίσει τη στάση της περισσότερο με πολιτικά κριτήρια επικεντρώνοντας στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ.

+ Τα «Γεγονότα» θα έχουν πιο σκληρή κομματική γραμμή, η οποία θα εξυπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, αλλά σε επιμέρους ζητήματα θα παίξουν ρόλο και οι προσωπικές σχέσεις.


Σχολιάστε εδώ