Μπαίνει στο MEGA το Ίδρυμα Ωνάση!

Εκτός των άλλων θα πρόκειται και για την πρώτη «μετεγγραφή» μετόχου στα μίντια, καθώς η συμμετοχή στον Alpha και στην Alpha Digital στοίχισε περίπου 30 δισ. δρχ.

Ο ΔΟΛ και το Ίδρυμα Ωνάση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε επικοινωνία, με πρωτοβουλία του Αντώνη Παπαδημητρίου, προέδρου του ιδρύματος. Η πρόταση φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατέθηκε στον Σταύρο Ψυχάρη, σε μια συνάντηση που έγινε πριν από περίπου έναν μήνα και φαίνεται πως ακολούθησαν και άλλες, καθώς υπάρχει καλή επικοινωνία του Ιδρύματος με δημοσιογράφους του ΔΟΛ. Η επαφή των δύο πλευρών υπάρχει από παλιά, καθώς ο Σταύρος Ψυχάρης, μαζί με τον μακαρίτη πρόεδρο του Ιδρύματος, Στέλιο Παπαδημητρίου, αποτελούσαν μαζί με πολιτικούς -σημερινούς υπουργούς της ΝΔ- την παρέα της Αθηναϊκής Λέσχης. Το Ίδρυμα θέλει να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών που κατέχει ο ΔΟΛ στο Mega. Από το 20,864% που απέκτησε με τη βοήθεια του Πήγασου, η πρόταση του Αντώνη Παπαδημητρίου είναι για το 12-12,5% των μετοχών του Mega. Ο στόχος είναι προφανής, η «οχύρωση» του Ιδρύματος, εν όψει της δικαστικής αναμέτρησης με την Αθηνά Ωνάση, καθώς και οι δυο πλευρές κάνουν τις δικές τους κινήσεις lobbying.

Δεν είναι βέβαιο αν θα προχωρήσει η συζήτηση, καθώς ο πρόεδρος του Ιδρύματος πρέπει να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου. Ο Αντώνης Παπαδημητρίου έχει ήδη στο παρελθόν εμπλοκή στα Μέσα, καθώς ως δικηγόρος διαμεσολάβησε στη μεταβίβαση του παλαιού Σκάι TV από τον Γ. Αλαφούζο στον Στάθη Τσοτσορό, αποκτώντας στη συνέχεια το 3,5% του καναλιού, το οποίο διατήρησε επί μακρόν. Στη συνέχεια ενεπλάκη και το Ίδρυμα στην τηλεοπτική περιπέτεια του Alpha, η οποία κορυφώθηκε με την αποτυχία της Alpha Digital. Το Ίδρυμα έχασε και τη διαιτησία στο Λονδίνο, έχοντας διαθέσει συνολικά το ποσό των 30 δισ. δρχ. για τις τηλεοπτικές δραστηριότητες.

Και αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η υπόθεση δεν έχει τελειώσει, καθώς την ίδια ώρα εκκρεμεί η τελική εκκαθάριση της Alpha Digital, ενώ στις αγωγές του ο Σ. Τσοτσορός κατηγορεί τους Ζαμπέλα και Ιωαννίδη, μέλη του Ιδρύματος, ότι συναίνεσαν σε εικονική μεταβίβαση προς τον Γ. Ψαρρά, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον σημερινό πρόεδρο του Ιδρύματος, Α. Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε άμεση επικοινωνία με τον Σ. Τσοτσορό. Είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει και η πλευρά Κοντομηνά, καθώς, αν επιτευχθεί η συνεργασία, ένας πρώην συνέταιρός του θα είναι ανταγωνιστής του, συνεργαζόμενος με έναν νέο συνέταιρό του, τον ΔΟΛ.


Σχολιάστε εδώ