Δικαστικοί θησαύριζαν… με πτωχεύσεις!

Παράλληλα με την δίωξη κατά δικαστών, η ποινική δίωξη επεκτείνεται σε δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία, των οποίων τα ονόματα μέχρι σήμερα δεν έχουν εμπλακεί σε «περίεργες υποθέσεις» και μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί κάτι εις βάρος τους… ΅Στο μικροσκόπιο της δικαστικής έρευνας επίσης βρίσκεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και η υπόθεση του γνωστού μεγάλου καταστήματος της Αθήνας ΑΚΡΟΝ-ΙΛΙΟΝ-ΚΡΥΣΤΑΛ, ενώ άλλες πληροφορίες λένε ότι η δικαστική έρευνα θα επεκταθεί και σε υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν σχέση με υποθέσεις μεγάλων ξενοδοχείων.

Στο φως παλαιές υποθέσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται ότι έχει και η απόφαση των δικαστικών αρχών να προχωρήσουν στον έλεγχο υποθέσεων για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες ότι «κάτι δεν πήγε καλά», υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις τις οποίες χειρίστηκε η λεγόμενη «παλαιά φρουρά» και η οποία φρόντιζε να αναθέτει σε φίλους της δικαστές σημαντικής αξίας πτωχεύσεις, ενώ την ίδια ώρα πολλοί ήταν εκείνοι που προήγοντο σε θέσεις ανωτάτων δικαστών…

Η ληστεία του Χρηματιστηρίου

Εν τω μεταξύ, ανοίγουν πάλι από την αρχή όλες οι υποθέσεις της ληστείας του Χρηματιστηρίου, καθώς και όλοι οι φάκελοι που αφορούν στην περιβόητη εταιρεία ΔΕΚΑ, η οποία ως γνωστόν είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στη χαλιναγώγηση του Χρηματιστηρίου.

Το άνοιγμα των λογαριασμών της κυρίας Μπουρμπούλια στην Ελβετία, το άνοιγμα των λογαριασμών του φίλου της Τρύφωνα Αποστολόπουλου, καθώς και η επάνοδος της επίορκης δικαστίνας στην Ελλάδα και στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ανακριθεί αλλά και να δικαστεί για μια σειρά υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος και τη ληστεία του Χρηματιστηρίου είναι, όπως φαίνεται, η αρχή για να αρχίσει και πάλι το ψάξιμο όλων των φακέλων της ληστείας του Χρηματιστηρίου.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο δικαστής κ. Χαμηλοθώρης μάς πληροφόρησε ότι δεν διόρισε αυτός ως προϊστάμενος τους κυρίους Τσαμούρη και Τσανερίκο ως εισηγητές πτωχεύσεων, αλλά ο προηγούμενος προϊστάμενος του Πρωτοδικείου κ. Αθανασίου. Όμως, αν δεν κάνουμε λάθος, ο κ. Χαμηλοθώρης τούς κράτησε…


Σχολιάστε εδώ