στο τρίγωνο του διαβόλου

Το Trigonodiablo ερεύνησε πολύ τις ημέρες που πέρασαν και, σε ό,τι αφορά την υπόθεση των υποκλοπών, έμαθε πως οι μόνοι άνθρωποι που έχουν έστω και…οσμή για το σχέδιο του Γιώργου είναι ο Γερουλάνος, η Βάρτζελη, ο Παμπούκης και κάτι λιγότερο ο Χρυσοχοΐδης.

Κατά ορισμένες πληροφορίες ο Γιώργος έχει στα χέρια του την αληθινή λίστα των υποκλοπών, στην οποία υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα και κάποιοι επιχειρηματίες. Προσοχή! Τα πολιτικά πρόσωπα δεν ανήκουν στον χώρο της ΝΔ, αλλά σε όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα.

Πόσο βάσιμο είναι αυτό δεν ξέρω. Μου είπαν, όμως, πως το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ό,τι μπορεί να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα την υπόθεση και ετοιμάζει εκπλήξεις.

Δύο εισηγήσεις δέχεται κατά βάση ο Γιώργος. Μια να κρατήσει το θέμα και να… σκάσει το κανόνι των αποκαλύψεων πριν από τις εθνικές εκλογές (;). Επειδή, ωστόσο, η εισήγηση αυτή στερείται σοβαρότητος (ποιος μπορεί να προβλέψει τι θα έχει γίνει μέχρι τότε), υπάρχει και δεύτερη εισήγηση, που θέλει τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να πλασάρει τις αποκαλύψεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο να αναγκάσει τον Καραμανλή να πάει σε εκλογές τώρα.

Καλά, είστε βέβαιοι πως θα τις κερδίσετε, ρώτησα τον (υψηλά ιστάμενο στη νέα πασοκική ιεραχία) συνομιλητή μου; Όχι, μου απάντησε. «Αλλά ακόμα κι αν τις χάσουμε με μικρή διαφορά, θα έχουμε τον Καραμανλή με την πλάτη στον τοίχο, και θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση»…

Ήδη κάποια «παπαγαλάκια» έχουν αρχίσει να μιλάνε και ανεβάζουν πολύ τον πήχη των προσδοκιών για τις αποκαλύψεις του Γιώργου. Αν έχει στοιχεία, καλώς. Αλλιώς θα αποδειχθεί… άνθρακες ο θησαυρός, και τότε θα είναι χειρότερα.

Κι επειδή είμαι βέβαιος πως απορείτε σχετικά με το τι παραπάνω μπορεί να γνωρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και γιατί ο Καραμανλής δεν το βάζει… στα πόδια, αλλά, αντιθέτως, κάνει τσαμπουκάδες και ωρύεται στη Βουλή, «όσα στοιχεία ξέραμε τα είπαμε» (δήλωση που τον δεσμεύει…).

Λοιπόν οι πληροφορίες από ψηλά, πολύ ψηλά στην πασοκική και οικογενειακή ιεραρχία των Παπανδρέου (πρόκειται για δύο διαφορετικές επετηρίδες που αλληλοσυγκρούονται ή αλληλοσυμπληρώνονται κατά περίπτωση), λένε πως …« κάποιο πουλάκι μίλησε και έδειξε προς τη Βόρεια Ευρώπη, όπου ο Γιώργος γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και συνήθειες».

Τι εννοείτε -ρώτησα το συνομιλητή μου- για να αποκρυπτογραφήσω τα παραπάνω;

«Ο Γιώργος γνωρίζει πως τα κλειδιά της υπόθεσης βρίσκονται, φυσικά, στη Vodafone αλλά και στην Ericsson. Η πρώτη έχει εξιλαστήριο θύμα, όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο: τον Κορωνιά.

Η δεύτερη, που είναι μεγάλη πολυεθνική και σοβαρή εταιρεία, δεν έχει. Και δεν πρόκειται να επιτρέψει το στίγμα των υποκλοπών να την καταστρέψει. Γιʼ΄ αυτό ίσως κάποια στόματα, που δεν μιλούσαν, να αρχίσουν να μιλούν… σουηδικά. Και τη γλώσσα αυτή την γνωρίζει ως μητρική ο Γιώργος», μου είπε με απόλυτη σοβαρότητα ο συνομιλητής μου.

Σας θυμίζω τι είπε ο Παπανδρέου στη Βουλή. Έθεσε δύο ερωτήματα:

1. Είναι η λίστα που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα η αληθινή λίστα;

2. Ποιοι από την κυβέρνηση γνώριζαν για τις υποκλοπές από τον Ιανουάριο, πολύ πριν, δηλαδή, από τη μετάβαση Κορωνιά στο Μαξίμου, στις 10 Μαρτίου 2005;

Τι εννοεί ο ποιητής; Ότι υπάρχει κι άλλη λίστα πολύ μεγαλύτερη κι ότι πριν από τις 10 Μαρτίου (μήνες πριν…), ένας κορυφαίος υπουργός (τουλάχιστον) μαζί με τον Κορωνιά γνώριζαν και προσπαθούσαν να συγκαλύψουν. Η αλυσίδα έσπασε από την «αυτοκτονία» Τσαλικίδη και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται.

Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται, πάντως, πως «ο Γιώργος έχει την πραγματική λίστα και τα ονόματα που υπάρχουν εκεί θα ρίξουν την κυβέρνηση»!

Δεν παίρνω όρκο ότι όλα αυτά είναι ακριβή. Ξέρω μόνο πως από το Άργος, όπου έριξε τις πρώτες σπόντες και μετά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται με μια περίεργη αυτοπεποίθηση και δείχνει ότι προετοιμάζεται για εκλογές. Πυκνώνει τις περιοδείες στην επαρχία, ανεβάζει τους τόνους στη Βουλή, κλείνει μέτωπα και κάνει αριστερή στροφή. Θυμηθείτε το: θα έχουμε εξελίξεις!

Εάν, όμως, δεν είναι ακριβή και πρόκειται για να ένα παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά του Γιώργου, μια προσδοκία αποκαλύψεων που δεν θα επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται περί γκάφας και μπορεί να την πληρώσει…

Από την πλευρά του ο Καραμανλής ετοιμάζει με τον Αλογοσκούφη το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων αλλαγών στην οικονομία, επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα ευοίωνο περιβάλλον εξόδου από τη λιτότητα και την ύφεση.

Η πληροφορία που έχω είναι γκαραντί. Ξαναζεσταίνουν το (σημιτικό) σχέδιο ενοποίησης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank! Τάκης Αράπογλου και Γιάννης Κωστόπουλος έχουν ήδη κάνει κάποιες πρόχειρες συζητήσεις, και ο πρώτος έχει μιλήσει αναλυτικά με τον υπουργό Οικονομίας.

Και πώς θα αντιδράσει η Eurobank θα μου πείτε, αφού είναι βέβαιο πως ο Σπύρος Λάτσης δεν θα ήθελε με τίποτε τη γιγάντωση ενός αντίπαλου τραπεζικού ομίλου, ενώ είναι γνωστό πως τα στελέχη του και κυρίως ο Νίκος Νανόπουλος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Αράπογλου. Κάτι που φάνηκε, άλλωστε, και στην άψογη συνεργασία τους για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και την ποδηγέτηση της ΟΤΟΕ.

Σας αποκαλύπτω, λοιπόν, πως η Eurobank δεν θα αντιδρούσε στο σχέδιο ενοποίησης της Εθνικής με την Alpha, μόνο εάν έπαιρνε ένα μεγάλο «δώρο». Ποιο είναι αυτό; Ή την Εμπορική ή (ακόμα καλύτερα) το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το πανελλαδικό δίκτυο του οποίου θέλει πολύ.

Θυμηθείτε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε πολλά πάρε-δώσε του Αλογοσκούφη με Νανόπουλο, Αράπογλου και Κωστόπουλο.

Και φυσικά το Χρηματιστήριο θα πάει στα ύψη, όπως, τουλάχιστον, ελπίζει η κυβέρνηση ύστερα από αυτές τις κινήσεις.

Έτσι ελπίζουν ότι θα κινηθεί η επιχειρηματική αγορά, ο κόσμος θα μπει στο Χρηματιστήριο και θα υπάρξει ευφορία, ενώ θα βγουν και λεφτά για τον κρατικό κορβανά, προκειμένου να μοιράσει, πριν πάει σε εθνικές εκλογές.


Σχολιάστε εδώ